keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Lumisadetta ja muuttolintuja


Varsin keväiseltä tuntuvan sään jälkeen tuntuu kurjalta kärvistellä lumisateessa. Lumisade alkoi eilen ja sitä on sitten jatkunut pätkittäin. Onneksi lunta ei sentään tule kovin paljoa, hiljalleen sataa tuollaisia jalkarättejä, jotka sulavat suunnilleen saman tien kun maahan osuvat. Aina välillä aurinkokin pilkistää ja se vasta hassulta näyttääkin, aurinkoinen lumisade.

Lintuja tuossa ruokintapaikalla on ollut parin viimeisen päivän aikana niin paljon, etten ole moista ennen nähnyt. Laskin tuossa äsken urpiaisia, jotka olivat paikalla. Päästyäni laskuissa sataankahteenkymmeen lopetin, koska silloin olin mielestäni laskenut puolet paikalla olevista. Seuraavaksi ihmettelin vihervarpusten määrää, niitä kun oli viitisenkymmentä. Tavallisia peippoja laskin siinä äkkiseltään olevan 18. Mustarastaita on jo kymmenkunta tuossa ne hössöttävät päivät pitkät,tappelevat keskenään ja muutenkin öykkäröivät tuossa ruokinnalla.
Tämän päivän yllätys oli järvellä uiskenteleva kanadanhanhi.


Siellä se pyöri laiturin lähettyvillä ja kovasti näytti yksinäiseltä.Tovin siinä uiskenneltuaan yksin, se sitten hakeutui isokoskeloiden ja sorsien seuraan tuonne vähän kauemmaksi. Jänniä nuo vesilinnut, kun viihtyvät toistensa seurassa, vaikkeivät lajitovereita olekaan. Harmittaa tuo lumisade, valokuvaaminen on tosi haasteellista tuollaisella kelillä.

Itselleni kanadanhanhen näkeminen ei ole mikään sen ihmeempi juttu, noita nyt on tullut siellä etelämmässä nähtyä vaikka kuinka ja paljon. Takavuosina Tammisaaren mökillä oli tosi kesyjäkin, tulivat kädestä syömään. Vaan täällä - ilmeisesti ylittää paikallisen lehden luontopalstan uutiskynnyksen tuo otus. Kävi nimittäin palstanpitäjä tuossa pihassa norkoilemassa ja kysymässä lupaa saako meidän rannasta kuvata. Oli vissiin tuolta kauempaa yrittänyt, mutta taisi olla ammattivälineillekin liian pitkä matka, hanhipoika kun viihtyi koko päivän ihan tuossa takapihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti