sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Selviytyjät

Viime talvi oli kohtuullisen leuto - ainakin näille leveysasteille. Jo näin aikaisin ihmeekseni tuolta putkahtelee talven yli selviytyneitä kasveja uskomaton määrä. Siis sellaisia kasveja, joita tavallisesti täällä Suomessa kasvatellaan yksivuotisina.

Yksi hieno esimerkki talven yli selviytyneestä kasvista on viinisuolaheinä.
Tuolla se on talvehtinut kaikessa rauhassa kasvimaalla lavakauluslaatikossa. Ja nyt kun ilmat ovat vähän lämmenneet, puskee uutta kasvustoa sen kuin kerkiää. Hieno juttu, en ikinä uskonut, että se selviäisi.

Viereisessä lavakauluslaatikossa on talvehtinut meirami. Tai ainakin muistelen tuon olleen meirami, nimilappu on hävinnyt, joten sataprosenttisen varma tuosta en ole. Mutta yksivuotisena kasvatettava maustekasvi tuo kuitenkin on.Vähän ylivalottunut kuva, mutta nyt tuota tuppaa olemaan liikaakin tuota auringonvaloa, ainakin hetkittäin.


Sitten tietysti seuraa se pakollinen jokakeväinen raparperikuva.On ne vaan jotenkin niin ihanan näköisiä nuo raparperin alut. Joka kevät niitä onnesta huokaillen ihmettelee, ja joka kevät niistä sen kuvan ottaa. Mutta en taida olla ainoa, on tuolla aikas monessa muussakin blogissa jo se raparperikuva, muilla tosin nuo ovat nousseet jo aikoja sitten.

2 kommenttia:

  1. Pirkka-Pekka Petelius kuvaili hienosti muutama viikko Luontoillassa, kuinka vuosi vuodelta ne tutut ensimmäiset keväänmerkit tuntuvat entistä merkityksellisimmiltä ja hienoimmilta, kun ikää tulee lisää. :) Se jäi mieleen ja hymyilytti. Samoja kuvia ottaa itsekin joka vuosi mutta tuntuu myös arvokkaalta, että voi iloita luonnosta ja elämän kiertokulusta. :) Innostavaa kevättä ja hyvää vappua!

    VastaaPoista
  2. Totta, asioihin tuntuu tulevan enemmän merkitystä mitä vanhemmin silmin tätä maailmaa katselee =)

    Hauskaa vappua sinnekin!

    VastaaPoista