maanantai 16. huhtikuuta 2012

Päiväseltään pääkaupunkiseudulla

Taas tuli käytyä pääkaupunkiseudulla asioita hoitelemassa, viivyin peräti yhden kokonaisen päivän ja rapiat päälle. Lauantai-iltana menin ja maanantai-aamuna palailin sitten jo taas tänne nelosvyöhykkeelle. Matkan pikaisesta tyylistä johtuen, eläimet viettivät laatuaikaa nelosvyöhykkeellä ukkokullan kanssa, joka höylisti suostui toimimaan eläintenhoitajana. Nyt on hommat hoidettu siellä etelässä, eli seuraavan kerran sinne sitten painutaan noin kuukauden kuluttua. Tarkoitus on samalla lailla piipahtaa ihan pikaisesti silloinkin.

Shoppailtua tuli, totta kai, olisin varmasti hankkinut enemmänkin puutarhakamaa, mutta aika loppui kesken ja Ikeassakaan ei sitten ollut niitä metallihyllyjä, joita kasvihuoneeseen havittelin.
Mutta ah onnea, löysin ryvässipuleita! Niitä en todellakaan ole vuosikausiin nähnyt missään. Nyt niitä oli ja tänne päätyi sitten mukanani pussillinen. Vielä kun jostain sitä ilmasipulia bongaisi, niin olisin tyytyväinen.

Ja siemeniä tuli taas ostettua vaikka kuinka ja paljon - mahdankohan koskaan näitä kaikkia ehtiä kylvämään.

Löysin Plantagenista punaisen kyssäkaalin siemeniä, joten niitä oli otettava pussillinen mukaan. Samalla löytyi hyllystä minulle uusi sokerimaissilajike Sweet Nugget F1. Nyt noita sokerimaissin eri lajikkeita sitten olisi tarjolla pilvin pimein. Vasta viime vuonna valittelin, etten ole eri lajikkeita missään nähnyt.

Tomaattilajike tarjonta ei ollut kovin kummoinen Plantagenissa tänä vuonna, mutta otin nyt kuitenkin yhden pussin Ildi-kirsikkatomaatteja. Melko myöhäistä alkaa olla tomaatteja laittaa itämään, mutta kirsikkatomaatit yleensä ehtivät kypsyä, vaikka laittaisi myöhemminkin.


Aika suolainen hinnoittelu täällä meillä kotosuomessa on tiettyjen siementen osalta. Tuossakin Ildi -pussissa kun on kokonaista 10 siementä ja hintaryhmä on D. En tarkkaa hintaa muista, mutta neljättä euroa se oli, eli aivan mahdoton hinta per siemen. Tässä onkin yksi syy, miksi noita siemeniä kannattaisi tilata ulkomailta, pusseissa kun yleensä on sitten reippaanlaisesti verrattuna näihin, mitä täältä saa.


Paluumatkalla pysähdyin Porttipuiston Honkkarissa, ja siellä oli ihan kiva valikoima Hortuksen siemeniä, tarjouksessa totta kai.
Yrttipuolelta sain valittua silopersiljaa, lipstikkaa, kamomillasauniota ja vihannesportulakkaa.


Vihannesportulakka onkin ihan uusi tuttavuus, joten tulee olemaan mielenkiintoista kokeilla, mihin kaikkeen tuo sopii.

Syy tuohon Hong Kongissa käyntiin muuten oli se, että olisin ostanut putkilämmittimen tuonne kasvihuoneeseen. Vaan kuinka ollakaan, henkilökunta ei moisesta ollut koskaan kuullutkaan. Yrittivät myydä infrapuna-terassillämmitintä - vaan sellaista en huoli. Harmi, ettei niitä putkia sitten enää myynnissä ollut. Täytyy varmaan tilata jostain nettikaupasta sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti