torstai 26. huhtikuuta 2012

Lisää aamukahvivieraita

Takapihallani, siis tuossa järvessä on pyöriskellyt pari päivää mustavalkoinen lintu. Ensin kuvittelin sen olevan leukistinen telkkä, se pysytteli sen verran kaukana, etten kovin hyvin sitä nähnyt. Nyt tänä aamuna aamukahvin aikaan se siirtyi kaverinsa kanssa majailemaan tuohon ihan ikkunan alle. Ja lajimäärityskin onnistui paremmin. Uivelopariskuntahan siinä pyörii. Katsastivat tuota rannassa olevaa telkänpönttöä yksissä tuumin. Jokusen tunnin kesti, ennen kuin sain niistä kuvia otettua, mutta kyllä kannatti odottaa.Aika harvinaisia vieraita nämä kyllä on. Näitä uiveloita kun arvellaan olevan koko maailmassa 130 000 - 210 000 yksilöä. Niin, ja Suomen uivelokannaksi on arvioitu n. 1 500 paria. En kyllä usko niiden jäävän tuohon pitemmäksi aikaa, uivelot kun pääsääntöisesti pesivät paljon pohjoisemmassa.

Koirasuivelo on tosin jänskän näköinen. Tuollainen rosvonaamio sillä on.Niin, ja onhan sillä tuollaiset kivat viirut päälaella.


Nättejä otuksia, ihan kiva että pysähtyivät tuossa. Mitäköhän seuraavaksi tuossa bongaan… toivottavasti jotain huippuharvinaista =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti