maanantai 22. elokuuta 2011

Sadonkorjuupäivä

Aamusta jo heti aikaisin aloitettiin sadonkorjuulla. Kerättiin kelta- ja punasipulit talteen ja autotalliin kuivamaan. Osa niistä matkustaa tänään pääkaupunkiseudulle, osa jää tänne kuivahtamaan vähän lisää. Kerättiin myös kaikki korjuukelpoiset avomaan kurkut ja valkoiset kurkut, niitä olikin ihan kiitettävästi ilmaantunut kurkkupenkkeihin. Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että niitä siellä ylipäätään oli. Olen aina kävellyt penkeistä ohi sen kummemmin niitä puskia penkomatta ja kuvittelin, ettei sieltä mitään isompaa määrää ole tulossa, kun mitään ei näkynyt. Vaan väärässä olin.


Tulihan niitä reippaanlaisesti, tuossa kuvassa on noin puolet sadosta.

Keräiltiin myös kaikki kypsät kurpitsat ja kesäkurpitsat, ne matkasivat sitten illansuussa  Pääkaupunkiseudulle perheen nuorisoedustajalle jatkojalostukseen. Samalla napsittiin pari kiloa papuja pussiin ja muutama kyssäkaalikin oli jo siinä koossa, että ne saattoi korjata talteen. Osa sadosta meni kaverille, joka sitten iltamyöhällä soitteli ja kiitteli siitä, että sai vastaanottaa 30 kiloa kesäkurpitsaa =). Eli oli niitä kaiken kaikkiaan jonkin verran, puolet sadosta kun jäi omaan perheeseen...

Muuten tämä päivä sitten menikin leipoessa ja perunannostossa. Nostettiin Blue Kongoa ja Rosamundaa semmoiset kymmenen metriä. Vielä olisi noin 50 metriä niitä perunoita pellolla odottamassa ylös kaivamista.

Siinä sadonkorjuutauolla keskipäivän aikaan tein ohimennen kahdeksan marjapiirakkaa. Listalla oli tänään karviaismarja- ja mustaherukkapiirakoita. Ukkokulta ne sitten pakkasi autoon tuossa loppuiltapäivästä kun lähti köröttelemään takaisin sinne Pääkaupunkiseudun kotiin.


Kahdeksan marjapiirakkaa kerralla on jo niin iso määrä, että ei oikein tahtonut jäähtymispaikkoja riittää. Siksipä niitä olikin sitten ripoteltuna sinne ja tänne jäähtymään. Vanha puuhella sentään on sen verran iso, että sen päälle mahtui 6 kappaletta kerrallaan.

Kiirettä pitää näin sadonkorjuuaikaan, mutta ei se mitään, kivaahan tuollainen kiire pn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti