lauantai 13. elokuuta 2011

Tomaattisatoa ja muuta mukavaa

Oranssit tomaatit ovat valmiita - ainakin osittain. Eipä tuossa varmaan mene kuin päivä tai pari kun saa kerättyä nuo loputkin tällä hetkellä hennosti oranssille vivahtavat yksilöt tuolta.


Yksi noista tuli syötyä jo heti pellolla. Nam. Nämä siis ovat kasvamassa ihan avomaalla, ilman mitään sen kummempaa hoitoa suuressa sekamelskassa kaikkien muiden mahdollisten lajikkeiden kanssa. Jännä juttu, tomaatti näyttää täällä tulevan toimeen parhaiten ihan vaan kun sen istuttaa pellolle ja unohtaa sinne. Kasvihuoneessa ei vielä ole mitään kummallista tapahtunut, raakileita on muutama, mutta pääsääntöisesti ne yksilöt, jotka siellä kasvarissa oleilevat, ovat suunnilleen kaksi viikkoa jäljessä kehityksessä, kun vertaa noihin avomaan sitkeisiin sisseihin.

Paprikoille ei kuulu kovin hyvää. Niillehän kävi vähän hassusti tänäkin vuonna. Kun olin istuttamassa niitä tuonne tunneliin avomaalle, oli satanut päivätolkulla ja istutuskuopat, joita kaivoin, täyttyivät heti vedellä. Eli suuri osa paprikoista jäi sitten istuttamatta. Siellä ne nyt olla möllöttävät avomaalla ruukuissaan.


Vaan kuinka ollakaan… sieltähän on ruukkupaprikoista tulossa satoa. Mavras -lajikkeen paprikat ovat jo päässeet melko mukavasti kypsymisen alkukun. Mavrashan on tuollainen musta/violetti paprika. Näitä kasvattelin viime vuonna tuolla saunan seinustalla. Keräsin siemeniäkin niistä kypsistä ja nämä nyt ovat sitten viime vuotisten jälkeäisiä.

Mun vesimeloonikin kasvaa =). Ei tuo ole vielä kovin kummoisen kokoinen, mutta kun ottaa huomioon sen, etten odottanut yhtäkään, tämä on suorastaan saavutus.


On siellä muissakin meloneissa alkuja, mutta nyt kyllä tulee käymään niin, etteivät ne ehdi. Mutta olipahan mielenkiintoinen kokeilu ja tietääpähän nyt sitten noistakin vähän enemmän, ensi vuonna sitten osaakin jo varmaan hoitaa noillekin kasvun edellyttämät olosuhteet. Nythän on ollut niin märkää täällä, että penkitkin ovat sammaloituneet ihan piloille. Kasvimaalla on joutunut laittamaan riviväleihin olkia, että siellä pystyy kävelemään, on pahuksen upottavaa ja liejuista joka puolella. Jännä juttu, viime vuonna painiskeltiin liiallisen kuivuuden kanssa ja tänä vuonna sitä vettä on sitten riittänyt ihan liikaakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti