sunnuntai 21. elokuuta 2011

Pilvipoutaisessa säässä on kiva kuvata

Eilen kun oli niin sopivasti pilvipoutainen päivä tuli otettua vähän muotokuvia koiruuksista. Siinä vaiheessa kun ne synkimmät pilvet vähäksi aikaa väistyivät, rynnistettiin porukalla pihalle kameran kera.

Valaistusolosuhteet olivat siis todella kivat, semmoista pehmoista valoa ja kuvista tuli melkoisen upeita, siis ainakin omasta mielestäni.

On se kiva kun koirat viihtyy lähekkäin, niin saa kerralla samaan kuvaan.
Vaikeinta oli saada otukset edes jotakuinkin katsomaa samaan suuntaan, kun toinen katsoi kameraa kohti, toinen toljotti jonnekin muualle.
Ja sitten taas toisinpäin - toinen katsoo kiltisti eteenpäin, toisen katse harhailee missälie… 

No, kaikkea ei voi saada onnistumaan ihan pilkulleen, mutta ihan kiva potretti tästä tuli…


Sentään katsovatkin melkein kameraan.

2 kommenttia:

  1. Hyvä havainto. Perus pokkarikuvaaja helposti toivoo kuvaukseen aurinkoista säätä, vaikka pilvipouta antaa tasaisen valon.

    VastaaPoista
  2. Jep, auringossa tulee helposti liikaa kontrastia varjon ja valon suhteen. Takavuosina - siis vuonna miekka ja kilpi - kun ensimmäisen järjestelmäkamerani hankin(sellaisen puoliautomaattisen, eli säätämään joutui käsin), opin tuon ihan kantapään kautta. Kuvat kun tuppasivat menemään enemmän tai vähemmän pilalle. Nyt tosin kuvailen täysin automaattisella digijärkkärillä - tai sanotaanko näin, että opettelen kuvaamaan - tuo on melko uusi hankinta, joten en ihan vielä osaa sitä kunnolla käyttää =)

    Toki tulee tänne puutarhablogiin laitettua kaikenmaailman otoksia - myös niitä kauheita - suorassa auringonvalossa otettuja, mutta eihän se tällaisessa blogissa haittaa, riittää kunhan kuvasta selvän saa... :)

    VastaaPoista