lauantai 27. elokuuta 2011

Harvinaisen lämmintä syyssäätä

Viime yönä lämpömittari keikkui +18 asteen kieppeillä. Nukkuminen oli tukalaa, onhan tässä jo totuttu hieman viileämpään yösäähän. Ihan piti makkarista molemmat ikkunat avata, vaikka se ei paljon asiaa auttanutkaan. Kaiken kukkuraksi pikkuneiti Kiya on kiimassa, mikä tarkoittaa sitä, että tämä neiti heräili sitten yöllä useampaan otteeseen mouruamaan. Ja totta kai siinä sitten heräsivät kaikki muutkin. Tulin sitten joka herätyksellä katsoneeksi lämpömittarin lukemat. Lämmintä oli.
Aamu valkeni sitten aurinkoisena pitkästä aikaa. Kahdeksan aikaan aamulla lämpötila oli jo +20, mikä on tähän vuodenaikaan aikamoisen erikoista. Mutta kiva oli ulkosalle koirien kanssa lähteä, kun ei tarvinnut montaa vaatekertaa päälleen pukea.

Kasvimaakierroksella huokailin pitkään ja hartaasti Suuren Kurpitsani vieressä, jokohan tuon arvaisi korjata pois, vai antaisiko kasvaa vielä..
Papujakin on tulossa vielä mahtavat määrät mikä on aika erikoista vuodenaikaan nähden. Kukkiakin siellä on vielä vaikka millä mitalla ja keskenkasvuisia papujakin useampi litra. Keräsin taas pari litraa eilen ja tänä aamuna näyttäisi siltä, että lämmin kesäyö on kasvattanut niitä lisää. Voiko se tosiaan olla niin nopeaa papujenkin kasvu, vai olisiko sittenkin niin, etten vaan niitä kaikkia korjuukokoisia eilen huomannut.

Istutin Gold Rush kesäkurpitsat viikkoa, puoltatoista myöhemmin kuin muut. Yksi niistä kasvattaa vielä ainakin kolme kesäkurpitsaa.Toisessa on tulossa myös muutama vielä - ainakin kaksi varmasti.Näytti siellä olevan  vielä korjuukuntoisia Long White Bush -lajikkeen kesäkurpitsoitakin vielä. Kymmenkunta niitä oli, pitäisi varmaan käydä noukkimassa nekin tuolta pois ja hyötykäyttöön.

Aamukierros ei kauan kestänyt, osa kasveista on jo siinä vaiheessa, että satoa on turha odotella, eli ne sivuutan kierroksellani sen kummemmin niitä tutkimatta. Paprikoita näytti olevan muutama, mutta ei läheskään niin paljon kuin viime vuonna. Samperin vetinen kesä, kun ei voinut paprikoitakaan maahan edes istuttaa. Mietin tässä, mahtaisiko olla järkevää siirtää ne kasvihuoneeseen ja katsoa miten kauan ne siellä pärjäävät.  Voisihan tuota koittaa, kunhan saan kasvihuoneen tyhjäksi tomaateista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti