tiistai 9. elokuuta 2011

Kurpitsakummajaisia

Kurpitsapenkeissä pullahtelee koko ajan lisää kurpitsan alkuja. Osa on ihan normikurpitsan näköisiä, osa on aika mielenkiintoisen oloisia yksilöitä. Tulee olemaan kiva nähdä millaisia ne kaikki sitten isompina ovat.Lajikkeesta taas ei ole tietoa - nimilappua ei löytynyt lehtien seasta, mutta tästä on tulossa oletettavasti pieni Mandel-lajinen kurpitsa. Nämä pienemmät Mandelit kasvavat noin kilon painoisiksi, eli ihan sellaisiksi kompakteiksi paketeiksi.

Ihan kirkkaan keltaisiakin alkuja tuolla on.


Täytyy varmaan ihan urakalla lähteä kaivamaan ne nimilaput esiin, että tietää mikä laji missäkin kohtaa hedelmää tekee.

Kasvihuoneessa on jopa meloneitakin tulollaan.Melonit eivät oletettavasti ehdi tänä vuonna kypsyä. Mutta tietysti, jos syksy on lämmin ja kestää pitkään, saattaa niistäkin jotain tulla.

Yksi uusi tuttavuus kasvatettavissa on täällä kyssäkaali.


Olen näköjään istuttanut kaksi taimea samaan kohtaan vahingossa, mutta eipä tuo näitä veijareita tunnu haittaavan. Kokoa alkaa olla jo niin paljon, että kohta pitää alkaa näitäkin keräämään talteen.

Papuja tuossa juuri pakastin kaksi litraa. Tuo on ihan kiitettävä saalis muutamasta papupuskasta. Täällä mennään nyt päivä kerrallaan sadonkorjailun merkeissä.


5 kommenttia:

 1. Kiinnostuin tuosta Mandelista. Kasvaako se (siis kasvi) kovin isoksi? Kuinka paljon hedelmiä se tekee ja miltä ne maistuvat? Mistä löysit siemeniä?

  Minulla on kasvimaalla Stripettiä ja Uchiki Kuria yksi kutakin ja molemmat levittäytyvät tosi suurelle alueelle. Pieniä hedelmiä tekevä kurpitsa olisi ihan käytännöllinen, kun harvemmin tekee mieli syödä useita päiviä peräkkäin kurpitsaruokia.

  VastaaPoista
 2. Tuota Mandelia on kahta eri tyyppiä, toinen tekee noin kilon painoisia hedelmiä ja toinen sitten sellaisia 8-10 kilon painoisia. Kumpikin variaatio on suunnilleen samankokoisia (kasvi siis) ovat pysyneet kohopenkissä melko hyvin, pisimmät lonkerot ovat ehkä parin - kolmen metrin luokkaa. Niitä on pystynyt ihan hyvin ohjailemaan takaisin penkkiin päin, mutta minulla kun noita kurpitsakasveja tänä vuonna on kymmeniä, niin ei kaikkien kanssa ole ohjaushommia ehtinyt tehdä.

  Mausta en osaa vielä sanoa, kun tämä on ensimmäinen kerta kun noita kasvatan.

  En muista mistä ostin siemenet :/ mutta ne ovat Bröderna Nelsoss -merkkisiä: http://www.nelson.se/

  Aion kerätä nyt talteen noista siemeniä ensi kasvukautta varten, ovat niin kivoja kasvatettavia, eli täältä niitä saa, jos ei muualta löydy =)

  VastaaPoista
 3. Jaarittelin ihan liikaa tuossa ja jäi kertomatta, että tuolla on tulossa 4-5 pikkukurpitsaa kasvia kohti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Täytyy pitää mielessä ensi kevääseen :)

  VastaaPoista
 5. Okei, nyt tuli todella blondi olo. Olen koko ajan puhunut mandel-kurpitsoista, kun pussissa niin lukee. Vaan tarkempi lukeminen suurennuslasin kanssa ilmoittaa tälle pienemmälle lajikkeeksi Baby Bear. Että mä vihaan pientä pränttiä =). Tuolla oikealla lajike nimellä varmaan löytyy siemeniäkin paremmin.

  VastaaPoista