torstai 18. elokuuta 2011

Muualla maassa kuivaa - täällä melkein vedenpaisumus

Olen puutarhablogeista lueskellut juttuja, joissa valitetaan tämän kesän olleen liian kuiva. Voi hyvänen aika, minä täällä toivon ja todella hartaasti, että tämä ainainen vedentulo loppuisi jo. Viime kesänä itsekin painiskelin kasteluongelmien kanssa, kun täälläpäin maata oli koko kesän todella kuivaa. Vastaavasti sitten muualla maassa tuntui satavan koko ajan. Sadepilvet kiersivät tämän paikan vuosi sitten jostain syystä todella tehokkaasti. Vaan toista on ollut tänä vuonna. Vettä tulee paljon, jopa niin, että kaikki suunnilleen mätänee pystyyn.

Perunanvarret alkavat olla mustuneita muistoja, maa kasvimaalla kasvaa levää ja penkkien välit ovat mutavelliä. Levä penkeissä tietysti kertoo siitä, että on aivan liian märkää. Suurin osa kasveista ei pysty tällaista vesimäärää kestämään, juuret hukkuvat ja kasvi joko voi huonosti tai ottaa ja sanoo kasvusopimuksensa irti kokonaan ja mätänee pois. Harmittaa niin vietävästi, tänä vuonna kun tein kolme kertaa isomman kasvimaan, kuin viime vuonna. Niin, toki oli tarkoitus saada vähän enemmän satoakin.


Tietysti onhan se toisaalta hyvä, ettei tarvitse kasvimaata kastella, mutta toki mieluummin kastelisin vaikka koko ajan, jos se takaisi kunnon sadon, kuin katselisin kasvien kärsimistä liian märässä maassa.Kyllähän se on vähän liikaa, kun lähes joka päivä tippamittari on aivan mahdottomissa lukemissa. Jos yhden päivän aikana tulee tuollaiset vajaat 30 mm vettä - ei pikku harrastelijaviljelijää naurata. Tuohan tietää sitä, että kasvimaalle ei ole menemistä. Sinne uppoaa polviaan myöten, paitsi niissä kohdissa, joissa penkkien välit on katettu olkikatteella.

Ainoat kasvit, jotka tuolla avomaalla tuntuvat hyötyvän tästä vetisyydestä ovat tomaatit. Tomaattihan tarvitsee melkoisen määrän vettä kasvaakseen ja pysyäkseen kunnossa. Jopa kurpitsat alkavat näyttää huonovointisuuden merkkejä, ravinteet varmaan hulahtavat multakerroksen läpi liian nopeasti tuon valtavan sadevesimäärän mukana. Olen nyt luopunut lannoittamisestakin toistaiseksi, kun ei siitä näytä mitään hyötyä olevan. Täytyy odotella, että tulee edes hetken tauko tuohon sateeseen - päivän tai kahden tauko olisi ihan riittävä. Sitten voisi vähän lannoitellakin, ainakin noita kurpitsoita, nehän kasvavat vielä reippaasti tuosta tämänhetkisestä koostaan.


Luulisi että vesimelonit pitäisivät märästä kelistä.


Mutta kasvu näyttäisi pysähtyvän kuin seinään aina sadekelien ajaksi. Vai kuvittelenkohan vaan…

Ärsyttää….


Google sitten muisti mainoksella tänään, kun kirjauduin Bloggerin hallintapaneeliin.Aika tylsää - Popup kertoo: ”Näyttää siltä, että blogisi on suosittu.” No hohhoijaa. Tietysti suosittu on melko subjektiivinen käsite kullekin tarkastelijalle. Milläköhän kriteereillä Kuukkelissa näitä käyttäjien silmille paiskotaan.

Meikäläisen blogin kävijämäärä per päivä on tilastojen mukaan ollut jo jonkin aikaa keskimäärin 50 ja parhaimmillaan parisataa päivässä, tarkoittaako se sitten sitä, että blogi on suosittu… Jos kuusisataa tyyppiä tulee hakemaan blogistani kasvilaatikko-ohjeita tai 250 hakee karviasmarjapiirakan ohjetta, eihän se sitä tarkoita, että blogi on suosittu. Kai tuo enemmänkin tarkoittaa sitä, että sattuu olemaan jokunen juttu, joka kiinnostaa isoa määrä ihmisiä. Vai tarkoittaako tuo Kuukkelin toteamus, että Google itse suosii blogiani tarjoamalla roskalisää mainosten muodossa.. ? Ärsyttävää.

Muistiko Google heittää Sinua tänään AsSense mainoksella? Onkohan niillä joku kampanja menossa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti