perjantai 19. elokuuta 2011

Kauppareissu Isoon kylään

Eilinen päivä hujahti kauppareissulla tuolla lähimmässä suuressa kaupungissa. Kaikenlaista ostettavaa oli puutelistalle ilmaantunut ja koiranruokakin alkoi olla jo niin vähissä, että pakko oli jo senkin takia tuonne viidenkymmenen kilometrin päähän lähteä. Siellä sitten perillä kipaisin pikaisesti aika monessa kaupassa. Aloitin shoppailun Jyskistä, josta mukaan tarttui 4 fleecehuopaa ja 4 tosi halpaa tyynyä. Näistä tyynyistä askartelin yhden jättityynyn tänään. Siitä tuli mahdottoman upea peti koirille, pehmeä ja todella iso. Eikä tullut maksamaan paljoakaan kun osti tarjoustyynyjä. Huovat aion myös käyttää korien petivaatteina.

Seuraavaksi siirryin Biltemaan, josta käväisin hakemassa lisää muffinssivuokia. Ostin myös pari kaulapanta- ja hihnasettiä koirille, sellaisia missä on heijastinnauhat. Biltemassa niitä oli todella edullisesti ja kun tarkoitukseni ei ole käyttää noita kauan, kelpaa vähän huonompikin laatu. Kaulapantoja täällä on kyllä pilvin pimein, mutta ovat kaikki sellaisia puolikuristavia. Ne puolikuristavat ovat ihan hyviä normaalikoirilla, mutta kun tuo ADHD -koiruus Ronja, on jo kerran melkein tuon Rockyn kuristanut jäätyään hampaistaan pennun puolikuristavaan pantaan kiinni. Siksi nyt ainakin toistaiseksi aion käyttää normaalipantoja molemmilla.

Musti ja Mirri oli sitten se seuraava kauppa jonne rynnistin. Koiranruokaa ja kissanhiekkaa oli tämän kaupan ostoslistalla. On muuten älyttömän hyvä palvelu tuossa kaupassa, se täytyy sanoa. Myyjä tuli nostelemaan säkit ensin kärryyn ja sitten vielä autoon. Itsehän olen melko onneton nyt tuon kipeän käteni kanssa, tuolla kun ei juuri mitään nostella ja jos nostellaan, ollaan kipeitä ja pitkään.

Sitten piipahdin vielä paikallisessa Lidlissä hakemassa uht-maitoa ja kaikenlaista kivaa purtavaa. Siinä ne shoppailut sitten olivatkin ja hurauttelin takaisin pienemmälle paikkakunnalle. Ostospäiväksi eilinen valikoitui siksi, että sataa tihuutti koko ajan ja sateessa kun ei oikein mitään tuolla ulkonakaan voi tehdä, on siis parempi uhrata sadepäivät shoppailuun.

Tämä päivä siis on mennyt askarrellessa. Niistä neljästä halpistyynystä tehty koriapeti oli välittömästi hitti. Käytin päällyksenä vanhaa retropussilakanaa, eli hintaa tuolle koirista mahdottoman mukavalle petille tuli varsin vähän.

Koiruudet tykkäävät, en ehtinyt edes irtopäällistä siihen laittaa, kun jo pariskunta valtasi pedintekeleen.Siis levitin sen tuohon lattialle sovittaakseni irtopäällystä siihen ja vähän oli tarkoitus mittaillakin, mutta haaveeksi jäi mittailut sun muut.

Kuvia ottaessani ajattelin jo hetken aikaa, että tuli tehtyä petistä liian iso.


Tuohonhan mahtuisi vielä kolmaskin koira.Vallan mainiosti mahtuisi, vaikka kaikki olisivat ihan levällään… =)

Tänään onkin sitten ollut pitkästä aikaa ihan mukava keli. Aurinkokin on pikkuisen pilkistellyt tuolta pilvien välistä ja maa alkaa kuivahtaa tuolla pellolla pikkuhiljaa.


Se suurin kurpitsani tuolla kasvimaalla on jo lähes kokonaan oranssi. Hiljaa hyvä tulee - se on nyt tuota värin vaihtoa tehnyt ties kuinka kauan. Mutta nyt se on selkeästi jo enemmän oranssi kuin vihreä.Tänä vuonna täällä kaikki pyörii noiden kurpitsojen ympärillä. Viime vuoden teemanahan minulla oli eri tomaattilajikkeet, joita sitten kasvattelin neljää- viittätoista eri lajiketta. Tänä vuonna tomaattilajikkeita on tuolla vähintäänkin yhtä paljon. En enää edes muista kuinka montaa lajia silloin keväällä laitoin kasvamaan. Ja kun on ne nimilaputkin hukassa, paha mennä sanomaan aiheesta mitään tässä vaiheessa. Onneksi ne lajikkeet tunnistaa viimeistään sitten kun tomaatit kypsyvät. Osan tunnistaa jo nyt vaikka ne tomaatit ovat vasta vihreitä. Osahan on jo satoa tehnyt ihan kiitettävästi, ei vielä niin paljon, että säilömään olisi päässyt, mutta syöty niitä jo on melkoinen määrä suoraan puskista. Vaan kohta alkaa se kurpittsashow - tuskin maltan odottaa…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti