tiistai 30. elokuuta 2011

Maanantain matkustelua

Eilinen päivä meni vähän poskelleen, suunnitelmissa oli vaikka mitä pikku puuhastelua tontilla, mutta eipä siitä sitten tullutkaan mitään. Perjantaina nimittäin lohkesi hampaasta paikka ja samalla pureskelulla toisesta hampaasta pala. Eivät edes olleet vierekkäiset hampaat, yksi ehjä siihen niiden väliin jäi. Tietysti tällainen tapahtuma sattuu aina viikonlopun edellä, niin ettei varmasti pääse mihinkään hoidattamaan, viikonloppuisin kun niin kovin harva paikka on auki. En sitten edes yrittänyt perjantaina soitella mihinkään, en myöskään lauantaina, koska olin ihan satavarma, että tällä tuppukylällä ei hammaslääkäri toimessaan lauantaisin ole.

No kun maanantaiaamu koitti, alkoi soittorumba. Ei muuta kuin luuri käteen ja soittamaan. Niinpä niin, olisihan se pitänyt arvata. Ennen kuin sitä edes pystyi mihinkään soittamaan. piti kuukkeloida sen hammaslääkärin/lääkärien olemassaolo. Hetken aikaa jo meinasin vaipua epätoivoon, eipä ollut tuppukylän hampilääkäreillä www-sivuja. Onneksi sentään yritysluettelosta sitten löytyi yhteystiedot ja sitten sitä jo paukutettiin luuriin numeroa vinhaan tahtiin. Ai että niinkun pitäisi aikaa saada pikaisestikin joopa-joo. Mitä ihmettä minä oikein kuvittelin, kaksi hammaslääkäriä tuntuisi olevan ja ottavat vastaan samassa paikassa. Vaan - että hammassärky - ja sitten vielä niinkun pitäisi aikakin saada - HAH. Syyskuun puoliväliin olisin ajan saanut. Jostain kumman syystä en sitten aikaa näiltä lääkäritädeiltä varannut. 

Alkoi siinä mielessä jo siinnellä viikkoja kestävä reikäinen ja kipeä olo. Mielessä jo vilahti tuolla kasvihuoneen nurkalla oleva, kovasti kärsinyt Turkish Orange munakoiso.


Ei tuokaan raukka kovin hyvin voi, vaikka ensiapuna on annettu nokkosvettä. Siinä sitten reikiä miettiessäni tulin siihen tulokseen, että ei auta, apuva on saatava, eli paras alkaa uudestaan kuukkeloimaan. Hakusanana siis lähiympäristön kaupungit ja hammaslääkärit… okei… Kuopiossa niitä oli ja monta.

Soitin sitten sellaiseen paikkaan, joka oli lähimpänä täältäpäin katsottuna, eli vajaat 10 km keskustasta. Hmmm. Puhelimeen vastattiin melko heti - ei se ehtinyt soida kuin jotain kolmisenkymmentä kertaa (!). Vähän flegmaattisen oloinen ääni vastasi, hirmu vaikea oli saada selvää mitä höpisi, mutta selvisi sitten viimein, että torstaina olisi tilaa. - ”joo otetaan se aika, kiitos”. Ihan piti hetki istua hissukseen tuon puhelun jälkeen ja miettiä, jotta ei voi olla totta. Avasin sitten sen Googlen uudestaan ja katsoin läpi hakutulokset ja totesin, että voinhan yrittää vaikka ihan joka ikisestä paikasta, kai nyt jossain on vapaa aika aikaisemmin.

Soitin seuraavaksi sellaiseen paikkaan, joka sijaitsi melko keskustassa. Oivoi - puhelimeen vastattiin heti. Vastaajana oli reippaan ja iloisen oloinen henkilö, joka tilanteeni kuultuaan ei ähkinyt ja mumissut yhtään, niin kuin edellisessä paikassa, vaan nopeasti totesi, että joo katsotaan. … tänään… on yksi peruutusaika 12.30.. niin ja sitten 14.30 olisi toinen. No voi sun.. ah sitä onnea. Tottakai otin ajan ja peruin sen toiseen paikkaan varaamani saman tien.

Siinä sitten iltapäivän puolella köröttelin isompaan kaupunkiin ja sen isoimmitta ongelmitta ajoin suoraan sinne minne pitikin. Eli helppo oli löytää perille. Palvelu paikassa: Huippuluokkaa. Hammaslääkäri: Paras mitä ikinä olen tavannut. Jatkohoidon järjestäminen: Samantien suunnitelma ja uudet ajat - heti perjantaille. VAU. Taidanpa tästä lähtien käydä hampaani hoidattamassa Kuopiossa, ihan sieltä pääkaupunkiseudulta asti vaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti