torstai 31. toukokuuta 2012

Ei oo - ei tuu eikä tilata

Viime viikolla käväisin paikallisessa Agrimarketissa, tarkoitus oli hakea kompostimultaa. Siellä kun oli melkoisen ohittamaton tarjous ko. tavarasta. On toki totta, että tuossa pihassani on vielä käyttämättä sellaiset hulppeat kuusi kuutiota sekamultaa, jota tuohon tilasin aikaisemmin. Mutta hitto vie, toimittivat niin **skaa tavaraa, että siinä ei paljon mitään kasvatella, ellei siihen sekoita joko hevonpeetä tai kompostimultaa. Sellaisenaan tuo lähinnä kelpaa täytemaaksi ja ehkä lannoitettuna nurmikon alustaksi.

Eli kipaisin ohimennen kauppaan multaostoksille. Tietysti paikallisen tavan mukaan sitä tarjousmultaa ei ollut saatavilla, sehän nyt on selvä. Samaan hintaan sitten lupasivat lähinnä vastaavaa tuotetta, jota sitten ajattelin ottaa, paremman puutteessa. No, maksoin satsin ja lähdin auton kanssa niitä säkkejä pihan puolelta noutamaan. Vaan eipä siellä sitten ollut sitäkään, lähinnä vastaavan tuotteen tilalle sitten tarjotaan seuraavaksi lähinnä vastaavaa - näytti olevan trendi. Turvemultaa tarjosi kaveri, joka niitä säkkejä tuli autooni nostamaan. No eihän sitä nyt turvetta oteta, jos hakusessa alun perin oli kunnon kompostimulta. Ei sitten tullut tarkistettua olisiko niillä sitä turvemultaakaan riittävästi ollut.. olisi ehkä pitänyt ;) mitäköhän olisivat seuraavaksi lähinnä vastaavaksi tuotteeksi tarjonneet….?

No, kun en taaskaan saanut sitä mitä olin hakemassa, nappasin sitten sieltä kaupan kasvihyllyltä mukaani kaksi Steviaa.Pitihän niitä nyt hankkia, kun kerran saatavilla oli ja hintakin oli ihan kohtuullinen. Niin ja noita kun nyt on ihan kaikilla - Mulle kans! Jännähän noita on kokeilla. Toistaiseksi näyttävät viihtyvän ihan hyvin kasvihuoneessa hyllyllä ja kasvavatkin ryökäleet melkoista tahtia.

Kesäkukkiakaan ei ole tullut isommin hankittua vielä. Mitä nyt tuosta paikallisesta halpiskaupasta tarttui mukaan muutama neilikka. Sitä mitä ostamaan menin, ei kaupassa ollut - samettiruusuja olin tällä kertaa vailla.Tänä vuonna en tilanpuutteen vuoksi kasvattanut samettiruusuja itse. Niitähän täällä käytän ötökäntorjuntakasveina tuolla kasvilaatikoissa. Olisin niitä sitten ostanut, mutta kun niitä ei ole saatavilla. Eivät nuo neilikat ötökänkarkoitukseen sovi, mutta nättejähän ne nyt ainakin ovat.

Tarttee varmaan taas lähteä tuonne ison kaupungin liepeille isolle puutarhalle, josko sieltä edes löytäisi mitä tarvitsee.

2 kommenttia:

  1. Hauskan mullanostosmatka, vaikka ei se varmaan silloin hauskalta tuntunut. Olen monesti pohtinut sitä, kun kaupat ovat väärällään tavaraa ja niitä kauppoja on vieri vieressä. Ja kun lähdet jotain ostamaan, sitä ei ole ainoassakaan kaupassa. Etsinkö siis aina väärää tavaraa vai onko kaupat pullollaan väärää tavaraa?

    VastaaPoista
  2. Täällä on ihan normaalia se, ettei lähes koskaan saa mitään mitä on hakemassa. Pikkukaupunki, niin eivät edes ilmeisesti tilaa niitä tarjous -tavaroita kovin paljon, ja tietenkään niitä ei sitten riitä kaikille. Ja käy mullekin kanssa tosi usein niin, että kaupasta kotio tulee jotain ihan muuta mitä lähti hakemaan, kun ei löydy. Täällä, kun toi alkaa tarpeeksi korpeemaan, joutuu matkustamaan lähimpään isoon kaupunkiin, sieltä kyllä sitten jo löytyy melkeen mitä vaan. Vaan kun ei sielläkään alvariinsa viittis ostoksilla käydä..

    VastaaPoista