torstai 17. toukokuuta 2012

Kylvöpuuhissa

Palattuani tänne nelosvyöhykkelle aloitin hetimmiten paikkojen raivauksen, siivouksen ja mullan kärräämisen. Tänään on ollut vuorossa kylvö ja koulimispuuhat. Maissit tosin lähtivät jo eilen kasvukierrokselle. Siellä ne nyt saavat itää kaikessa rauhassa kasvihuoneessa, siirtyvät sitten tuonne pellolle taimina, kunhan saadaan pelto ensin kynnettyä. Koko tämä päivä on mennyt kasvihuoneen kuntoon laittamisessa, taimien koulimisessa ja uusissa kylvöissä. Kasvattelen nyt suurimman osan taimiksi asti kasvihuoneella.

Kivaa on ollut, ainakin koirilla, jotka heti kun silmä välttää painuvat kaivamaan kuoppia mitä ihmeellisimpiin paikkoihin.


Tuon viimeisimmän kuopan taidan hyödyntää päärynäpuun istutuksessa, on meinaan sen verran iso ja syvä.

Olen päättänyt, että tänä vuonna hankinnat tulevat olemaan varsin vähäisiä, tosin ostin tuossa jokin aika sitten Ikeasta kolme Hyllis -metallihyllykköä. Nuo Hyllis -hyllyt ovat todella hyvän kokoiset ja kevyet ja maksoivatkin alle kympin kappale. Asettelin ne nyt sievästi kasvihuoneeseen taimikasvatusta varten. Niihin mahtuu aika monta taimilaatikkoa ja mikä parasta taimet tulevat kasvamaan jyrsijöiden ulottumattomissa. Tuollahan on aikaisempina vuosina ollut ongelmana jokin pikkueläin, joka surutta on pistellyt poskeensa suurimman osan taimistani.

Nyt on sitten koulittu uskomaton määrä tomaatin ja paprikan taimia. Kylvetty kahta eri lajia kyssäkaalia, suippokaalia ja jäävuorisalaattia paljon yrttejä ja sen sellaista. Vielä pitäisi jossain välissä koulia kaikki munakoison taimet, joita niitäkin on varmaan parikymmentä tuolla pikkupurkeissa vielä. Onneksi tässä ei isompaa kiirettä ole, ehtiihän nuo.

Ulkolämpötila on vuodenaikaan nähden ollut todella mukava. Aamulla seitsemän aikaan mittari näytti +14 astetta, joka on tosi paljon. Päivän mittaan lämpötila kohosi 26:een asteeseen. Helleraja siis pamahti rikki täälläpäin maata jo näin aikaisin keväällä. Vähänkös siistiä. Koivutkin alkavat vihertää, kyllä se kesä sieltä vaan tulee.

1 kommentti:

  1. Sinulle on haaste blogissani: http://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/

    VastaaPoista