perjantai 18. toukokuuta 2012

Saamattoman sadepäivä

Taas mennä hurahti yksi kokonainen päivä tekemättä mitään. Ulkona tuli vain piipahdettua, koska lähes koko päivän satoi vettä. Sitä vettä sitten tuli ja reippaanlaisesti. Välillä jopa niin vaakatasossa, että ikkunat paukkuivat pisaroiden osuessa niihin voimalla. Sitten viimein, kun ilma kirkastui, oli jo niin myöhä, ettei ulkohommiin kannattanut enää lähteä. Ja märässä puutarhassa ei mitään juuri pystyisi tekemäänkään.

Kun se sade sitten vähäksi aikaa taukosi, otin kameran mukaan, kun koirien kassa lenkille lähdin. Jonkinlaisia kuvia pystyi napsimaan, vaikka aurinko olikin jo laskemassa.

Heti pihamaalla piti pysähtyä, nappasin kuvan kasvihuoneviritelmästä, ulkopuolelta. Nuo Ikean Hyllis-hyllyt olivat kyllä tosi oivallinen löytö. Sopivat kuin nakutettu tuonne vanhaan kasvariin, kaikki kolme.


Tuonne nyt vaan pitäisi siirtää ne viimeisetkin taimet täältä sisältä ja vähän kylvää jo seuraavaa satsiakin, jossain välissä.

Multakasan ohi kävellessäni, nappasin kuvan siitäkin. On siinä pieni kolo, tuosta on viety multaa marjapensaiden juurille. Tuolla kasan toisella puolella on samanlainen lovi. Tuossa kyllä riittää vielä hommaa pitemmäksikin ajaksi.Multakasan vieressä maassa oikealla on koirien viimeisin saavutus. Pirun syvä ja petollinen kuoppa, johon olen jo kerran epähuomiossa tippunut.

Vanha kasvilaatikko on istutuskunnossa jo, onneksi sentään jotain on saatu aikaan. En täytä sitä tänäkään vuonna kokonaan mullalla, jätän tuohon melko korkeat reunat suojaamaan kasvavia kasveja, on nimittäin osoittautunut aika hyväksi ratkaisuksi.


Multaa tuohon on lisätty kymmenkunta kottikärryllistä, aika iso määrä siis. Vielä pitäisi nuo taka-alalla olevat lavakaulus laatikot laittaa kuntoon, tulee tuokin varmaan tehtyä sitten joskus, kun ehtii..

Pellon reunaan päästyäni seisoskelin siinä hetken ja huokailin ja sadattelin ihan ääneen. Ei taida tulla tämän kevään peltohommista yhtikäs mitään.Uskoisiko, että tuossa oli viime vuonna kasvimaa? Tuota ryteikköä on ihan turha lähteä käsipelillä ruopsuttelemaan. Kevätsateiden myötä rikkaruohot ovat vallanneet loputkin pellosta. Saas nähdä, saakohan tuota tänä vuonna kuntoon ollenkaan, no jos joskus edes elokuulla….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti