torstai 10. toukokuuta 2012

Baari on vielä auki ja pörrääjiä piisaa

Talviruokintakausi on jo tosiaankin ohi, tuolla lintulaudoilla on vielä kuitenkin jotain jämiä jäljellä. En ole niitä vielä pois putsannut, riittää noita kävijöitä vielä sen verran, että uskoisin noiden ruokinta-automaattien tyhjenevän muutamassa päivässä. Puutarhatöitä tässä aloitellaan hissukseen, mutta vielä riittää tosiaan juttua noista villeistä vipeltäjistä, joita tässä tontilla pörrää.

Uskomaton kuhina tuossa vielä käy. Toukokuulla ei esimerkiksi enää kuvittelisi näkevänsä punatulkkuja. Vaan meillä tuossa käy yksi pariskunta ainakin ihan päivittäin. Talvella en montaa punatulkkua nähnyt, joten nämä ovat varmaan sitten uudisasukkaita. =)Vihervarpusiakin tuossa käy vaikka millä mitalla.


Kuvioihin mukaan ovat tulleet myös viherpeipot, niitäkään ei tuossa talvella isommin näkynyt.

Peippojahan täällä on nyt ollut pilvin pimein. Järripeipot jämähtivät tuohon lähimetsikköön muuttomatkallaan. Niitä on siellä satoja ja tuossa ruokinnalla saattaa olla sellainen neljän viidenkymmenen yksilön parvi kerrallaan. Tavallisia peippoja liikkuu pihapiirissä kymmenkunta. Ja sitten nyt nuo viherpeipot, eli peippoja piisaa. Tosin nuo järripeipot varmaankin melko pian jatkavat muuttomatkaansa, ne eivät yleensä kesäksi tänne jää.

Ruokinta-automaateista on tippunut melkoisesti siemeniä maahan. Lounasbaarin ympäristö siis vaikuttaa melkoisen epäsiistiltä, mutta se taitaa houkutella paikalle jotain öttiäisiä. Siinä käy säännöllisesti muutama hyönteissyöjäkin pyörimässä ja ötököitä napsimassa. Tänään viimeksi ihan tavallinen västäräkki piipahti tutustumassa baarin tarjoiluun.
Ehkä kaikkein mielenkiintoisimmat lounasvieraat tähän aikaan vuodesta ovat oravat. Viime kesänähän rouva orava sai pari pentuetta, joista suurin osa jäi tähän tontille pyörimään. Tuossa ruokinnalla kun on tarpeeksi ravintoa useammallekin oravalle.
Aika haipakkaa siinä mennään välillä, vallankin silloin kun paikalla on lajitovereita neljä tai enemmän. Tyhjentäisivät nyt pian tuon seisovan pöydän, niin pääsisi putsaamaan paikat ja ottamaan pienet automaatit kesäksi pois. Tänään tosin on aika ajoin tullut vettä kuin kaatamalla, joten eipä tässä ole muuta oikein voinut tehdä kun oleilla sisätiloissa ja tarkkailla sateen hellittäessä noita pihan vierailijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti