lauantai 19. toukokuuta 2012

11 kysymystä -haaste


Sain 11 kysymyksen haasteen Rikkaruohoelämää -blogista, kiitti ;)
Haasteen mukana tuli 11 kysymystä, joihin pitää vastata ja sitten pitäisi keksiä 11 uutta kysymystä ja lähettää ne eteenpäin 11 blogille.

Tässä nyt pikaisesti naputtelen vastauksia, ennen kuin unohtuu. Kiirusta pitää, tänään kun pitäisi auton varaosakauppaan, puutarhalle, rautakauppaan ym. ym. ym. lähteä, ja sehän tietää noin 50 kilometrin ajelua, ennen kuin täältä tuonne isompaan kaupunkiin pääsee.

1. Oletko ekologinen puutarhuri vai käytätkö myrkkyjä puutarhassasi?

Myrkyittä mennään: Mäntysuopavesi, nokkosvesi, raparperivesi - noita kuluu kasvukauden mittaan melkoiset määrät.

2. Mitä musiikkia kuuntelet riippukeinussa?

Eipä ole riippuvaa keinua, mutta jos olisi, pihamaalla raikaisi QUEEN! =)

3. Mikä on puutarhasi paras hyötykasvi? Miksi?

Kaikki hyötykasvit ovat ihan parhaita, mutta jos asiaa lähestyy siltä kannalta, että mikä olisi työmäärään suhteutettuna helpoin ja tuottavin, niin vaaka kyllä kallistuu vahvasti kurpitsansukuisten kasvien puolelle, kesäkurpitsat ja muut kurpitsat ovat vaan niin ihania.

4. Viihtyvätkö perhoset puutarhassasi? Millä houkuttelet niitä?

Perhosia löytyy pilvin pimein. Tuossa on vajaa hehtaari kesannolla olevaa peltoa, jossa kasvaa luonnonkukkia eli pikkuötököitä piisaa.

5. Oletko yksinäinen puurtaja vai mylläätkö puutarhassa jonkun toisen kanssa?

Ihan issesseen tuolla tulee häärättyä pääsääntöisesti, mies tosin täällä käydessään sitten aina tekee ne raskaimmat työt. Toki kotieläimet aina välillä ilahduttavat läsnäolollaan puutarhahommissakin, yleensä kyllä vähän vähemmän ilahduttavat, niillä kun hommat yleensä keskittyy kuoppien kaivamiseen ja sadonkorjuuseen, vaikka ei sadonkorjuuaika olisikaan (miten ihmeessä koirat voivatkin tykätä vihanneksista niin paljon?)

6. Mikä puutarhassasi ilahduttaa sinua eniten?

Multamaan laatu. On metrin verran todella hyvää ruokamultaa, tuolla ei tarvitse maanparannuksesta huolehtia. Tosin hyvässä mullassa sitten ne rikkaruohotkin viihtyvät :/, mikä ei ole ollenkaan ilahduttavaa.

7. Mikä on seuraava toteutettava projekti puutarhassasi/pihallasi?

Syksyllä tekemättä jäänyt pellon kyntäminen /muokkaus olisi saatava tehdyksi mahdollisimman pian. Jos en traktoria saa avuksi, se tehdään sitten puutarhajyrsimellä ja siihen sitten tarvitsenkin perheen miesväen työpanosta.

8. Mukava luontokohde Suomessa?

Taitaa olla ihan koko tämä maa sellaista mukavaa luontokohdetta. En tuota ollut ajatellut noin ennen kuin Keski-Euroopasta kotoisin oleva mieheni huokaili onnesta tänne muutettuaan, että kun täällä on niiiiin paljon tilaa ja luontoa. Sama toistuu sitten aina kun tuolta etelästä tulee vieraita. Niin se vaan on, että sitä ei tuollaisia asioita pane merkille, niihin kun on tottunut. Sitten sen tajuaa, kun sellaiset henkilöt, jotka asuvat ahtaammissa maissa ovat ihan onnesta mykkyrässä tänne päästessään

9. Kuka käyttää vasaraa pihassasi? Onnistuuko sinulta puutyöt?

Vasara kyllä pysyy kädessä, eli hätätilassa voin muutaman naulan paukuttaa. Muuten puutyöt onneksi hoitaa mahdottoman kätevä, pätevä ja moniosaava pikkuserkkuni.

10. Mistä saat kasteluveden? Hyödynnätkö sadevettä, miten?

Kasteluvesi tulee pääsääntöisesti tuosta pihakaivosta, pumpulla. Jos kaivon vesi ei riitä, vieressä on järvi, jossa sitten vesi ei ihan heti kesken lopu. Kasvihuoneen lähistöllä tulee pidettyä muutamaa sadevesiastiaakin, sellaisena hätävaravetenä.

11. Alkukesän valkeus vai loppukesän hämärä?

Molempi parempi =)

Lisään tähän sitten omat kysymykset, paremmalla ajalla kun ehdin niitä miettimään. Nyt pikapikaa kamppeet niskaan, toinen koira autoon (ei voi koiria kotio keskenään jättää nyt, kun Ronja-neidillä on juoksut - muuten olisi muutaman kuukauden päästä tontti pentuja pullollaan.) ja eikun menoks =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti