sunnuntai 22. elokuuta 2010

Ruokaa ruokaa ja enemmän ruokaa - vähän liikaakin ruokaa... ?

Pakastimet ovat täynnä! Ja vielä ei sadonkorjuu ole edes puolessa välissä. Siis nämä kaksi pakastinta täällä nelosvyöhykkeellä ovat täynnä. Pääkaupunkiseudulla odottaa kyllä kaksi lisää, ja niissä on tilaa. Tässä sitä odotellaa isännän saapumista kustannuspaikalle, jotta voi sitten lähettää lastin pakasteita etelään talven varalle.

Olen siis tehtaillut leivonnaisia pakkaseen. Tuli tuossa väsättyä 10 kappaletta karviaismarjaipiirakoita. Ai että tuli hyviä - yksi syötiin melkein lennossa.

Huono kuva, myönnetään, mutta kiireessä ei tullut sen kummemmin rajauksia ajateltua.
 
Näitä karviaismarjapiirakoita tekisin ihan mielelläni lisää, mutta kun mihinkään ei enää mahdu. Täytyy vain toivoa, että marjat pysyvät puskissa putoamatta siihen saakka, kun isäntä saa vietyä lastin etelään ja pakastimiin tulee täällä tilaa. Vähän tuossa mietin jo, että pitäisikö ostaa kolmas pakastin tänne, mutta se saattaisi kyllä olla jo hätävarjelun liiottelua. Harmi, että pakastimia ei voi vuokrata... vai voiko?
 
Eli marjapiirakoita tuli tehtyä siis muutama ja tällaisella ohjeella väsäsin niitä:

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
n. 5 dl karviaismarjoja

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Sitten lisätään maito ja öljy. Sekoitetaan. Kaadetaan vuokaan ja ripotellaan marjat päälle. Uuniin noin 20-25 minuutiksi 200 asteeseen muhimaan. Ja sitten syödään :) - tai  vaihtoehtoisesti pakastetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti