keskiviikko 4. elokuuta 2010

Munakoisoa avomaalla ja vähän tomaattejakin

Tänä vuonna on voinut kasvattaa munakoisojakin avomaalla. Olin tosin varautunut laittamaan ne muovitunneliin ja kylmiä ilmoja varten oli varattuna riittävästi harsoa peittelyyn. Sanomattakin lienee selvää, että ei mitään apukeinoja ole tarvittu. Kelit kun ovat olleet vallan huippuhienoja.


Jos olisin saanut kaiken valmiiksi aikaisemmin, saattaisi tänä vuonna jopa tulla muutama munakoisokin. Nyt kuitenkin on jo kesä melko lopuillaan, eli en elättele suurempia toiveita näiden suhteen. Mutta nättejä ne on nuo kukat, ei siitä pääse mihinkään.

Lähes kaikki paprikat ovat intoutuneet myös uudelleen kukkimaan. Kuten varmaan jo aiemmin olen maininnutkin, olin jo paprikoidenkin suhteen luopunut toivosta saada yhtään satoa.


Saunan seinustalla olevat paprikat voivat todella hyvin. Osa niistä kasvaa ihan kunnolla maassa ja yksi ruukussa, sen pelastin kasvihuoneesta, jossa se sitten ei viihtynyt ollenkaan. No, ainakin vihreitä paprikoita saadaan.

Olen tässä mielenkiinnolla seurannut, miten isoksi nuo Marmande pihvitomaatit sitten loppujen lopuksi kasvavat.Osa niistä alkaa nimittäin olla jo sen kokosia, että ihan hirvittää. Niin, ja kasvavat siis ihan avomaalla - pellolla.

Osassa lajikkeita tomaatit alkavat jo hennosti punertaa. Tai sitten vaan kuvittelen.


Moneymaker tuossa kuvassa ylhäällä tekee todella säännöllisen muotoisia ja nättejä tomaatteja. Ja eikös nuo jo ihan selvästi vähän ala punertaakin...? Tämäkin siis kasvaa tuolla pellolla.

Kirsikkatomaatit sen sijaan jo punastuvat ihan häpeilemättä. Ei tarvitse ihmetellä joko alkaa väri vaihtua.


Tuossa kuvassa lajike Sweet 100F1, ja kasvaa kymmenen litran ämpärissä kasvihuoneen seinustalla. Tässä tomaatissahan noita raakileita on yli viisikymmentä jo ja lisää tulee koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti