maanantai 23. elokuuta 2010

Kasvimaa on vieläkin täynnä ihmeellisiä asioita

Tänään tutkailin avomaalla kasvavia munakoisoja. Joissakin lehdissä oli isoja reikiä, joten oletin niissä olevan jotain kummallisia öttiäisiä taas. Siinä puskaa penkoessani silmiini osui jotain hyvin hyvin kummallista. Eeii oo totta. Vaan on se, siellä oli yksi. Pieni, luumun kokoinen munakoison alku. Ai että tämä on yhtä juhlaa. En todellakaan odottanut näiltä tämänvuotisilta munakoisoilta yhden yhtäkään hedelmää. Olin aivan ekstaasissa kun ne edes kukkivat. Nämähän lähestulkoonkin kuolivat kaikki muurahaisarmeijan hyökkäyksessä pikkukasvihuoneessa, josta ne sitten paiskasin avomaalle tomaattien seuraksi.

No kun kerran yhden puskan tutkin, päätin sitten käydä läpi ne kaikki. Ja kuinkas ollakaan onhan niitä: ON - ja paljon.


Tässä puskassa kasvoi kaksi, ihan puskan juuressa piilossa ja niin vähässä valossa, että kamerakin päätti turvautua salamaan. Mieletön juttu, nyt olen tosi tyytyväinen, ainakin on todistettu se, että täällä ihan oikeasti kasvaa munakoisokin avomaalla, ainakin tänä kesänä. Se onkin sitten asia erikseen ehtivätkö nuo kypsyä. Mutta aika näyttää, tässä jäädään mielenkiinnolla seurailemaan tilannetta.

Avomaalta sitten päädyin kasvihuoneeseen järjestelemään tomaattja. Ai mitenniin järjestelemään. No, kun ne nyt ovat kaikki saaneet päähänsä tiputtautua maanrajaan jostain kumman syystä. Pakko niitä nyt on vähän nostella ja sitoa uudelleen kiinni ja järjestellä.

Ja mitäs sieltä sitten löytyikään kaiken lehtimassan takaa. Tomaattihan se, lajiketta Roma. Pari päivää ja tuonkin on jo syöntikunnossa, punastelee se jo sen verran kiivaasti.

Täällä alkaa olla sellainen olo, että kaikki on sujunut paremmin kuin osasin odottaakaan. Alkukesästä kyllä näytti vähän huonolta, kasvit kun saivat vähän liikaa kylmää tässä rikkonaisessa kasvihuoneessani. Silloin olin jo sitä mieltä, että jos edes yksi tomaati tulee olen tyytyväinen. Kyllä niitä tulee, joka lajikkeesta vähintään se yksi =) ja sehän tietää ihan tosissaan jo neljäätoista tomaattia se. Vaikka tosin on niitä jo syötykin, varmaan vähintään tuplasti tuo määrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti