keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Mangoldileipää ja kurpitsan keittoa

Olen nyt keitellyt loput kurpitsat soseeksi. Osan aion pakastaa sellaisenaan, osasta leivon kurpitsaleipää, sitä versiota, missä on rusinoita - on kuulemma parempaa rusinoiden kera.

Innostuin tässä sitten vielä kokeilemaan, miltä mahtaa maistua mangoldileipä. Jossain olen joskus nähnyt ohjeen mangoldisämpylöihin, mutta en sitä ohjetta nyt sitten tähän hätään löytänyt.

Eipä hätää - ammoin emäntäkoulun käyneenä (heheh) osaan kyllä leipoa leivän jos on tarvis ilman ohjettakin. Suunnilleen tällaisen ohjeen mukaan sen leivän sitten väsäsin.

Mangoldileipä

2 dl maitoa
2 dl mangoldin keitinlientä tai vettä
1 muna
2-3 dl vehnäjauhoja
2-3 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl keitettyä mangoldia hakattuna
1 dl öljyä
1 tl suolaa
1-2 pss kuivahiivaa

Sekoitellaan kuten normi leipätaikina, hiiva liotetaan lämmitettyyn nesteeseen. Lisätään jauhojen määrää tarvittaessa, jos taikina jää liian löysäksi. Paistellaan 200 asteessa noin tunti.

Ehdin sen leivän sitten jo leikata, ennenkuin hoksasin, että kuvahan siitä ihmeestä pitää ottaa.

Ihan vinkeän näköinen siitä tuli, ja on se ihan syötävääkin =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti