tiistai 7. syyskuuta 2010

Huh hellettä, sano jänis pakkasella

Sääennusteen mukaan tälle paikkakunnalle kaavailtiin +17 tänään. Vaan eipä ole ensimmäinen kerta kun täsmäsää onkin ihan toista kun mitä ennustetaan. Täällä on iloisesti ollut tänään varjossa +20. Lämpötila tarkistettu kolmella eri mittarilla, ja jokainen niistä näyttää tuon 20. Ihan kiva. Aurinko paistaa täydeltä terältä

Tänään tuli bongattua varmaan syksyn viimeisiin kuuluvat suruvaippa ja nokkosperhonen ja yksi kaali- tai lanttuperhonenkin tuolla pihamaalla lenteli. Sudenkorennot ovat käyneet vähiin, muutama niitä vielä näytti tuolla lentelevän. Ihan toista oli muutama viikko sitten, silloin niitä oli tuhansittain tuolla pellon päällä.

Sienessäkin tuli tänään käytyä. Korillinen sieltä tuli - tällä kertaa sekalaista sorttia - herkkutatteja ja punikkitatteja. Rankkaa hommaa tuo sienestäminen tällaisilla helteillä =).

Tuossa pihamaallakin ja tässä ihan ympäristössä olisi vielä kilokaupalla pieniä punikkitatteja, ei vaan ole vielä tullut kerättyä.

Tällä kertaa kävin sienessä vähän kauempana. Kävelin muutaman kilometrin joen rantaa alajuoksulle päin. Paluumatkalla sitten istuskelin joen varressa hetken aikaa. Jonkin ajan kuluttua joesta alkoi kuulua kummaa molkskintaa. Oli muuten helvatun iso kala. Siellä se otus pyöri vedessä. Lajimääritystä sitten vaan tekemään.. vaalea vatsainen, ruskea muuten ja pirun karvainen - ai että karvainen... joo - luulin ensin kalaksi mutta saukkohan se oli. En ole aikaisemmin saukkoja täällä syksyllä nähnyt - talvella kylläkin.

Kotiin saapuessani totesin, että punatulkutkin ovat palanneet pihapiiriin. Tuolla ne istuskelivat syreenissä, koko parvi. Punarintojakin täällä on nyt pyörinyt muutaman päivän, niitäkin on ollut kymmenkunta paikalla samaan aikaan. Ihan selvästi tekevät muuttoa pikkuhiljaa. Västäräkkejä ei ole päivään pariin näkynyt, taisivat lähteä jo. Tässä kun kasvimaa hommat alkavat olla ohi, ehtii näitä kaikenmaailman havaintojakin tekemään ja seurailemaan näiden villien vipeltäjienkin touhuja paremmin.

Jotain hassuakin tänään tapahtui. Vanhempi taimihakkurini Gizmo on saanut päähänsä, että hän on koira. Tai jotain vastaavaa. Ostin pieniä koirien puruluita - ensi viikonloppuna mahdollisti saapuvalle vauvalle. Ja näinhän se menee, jos vauvaa ei tulekaan, kyllä Gizmo poika vetää puruluut parempiin suihin.


Kaiken huipuksi se vielä kyseistä tikkua kantelikin ympäri huushollia, Kiyan suureksi hämmästykseksi. Ei pikkuneiti oikein tajunnut mistä on kyse - hän kun ei moisista tikuista piittaa.

Ja luvan kuvan julkaisemiseen saatuani (kuva siis kasvattajan ottama) voinkin paljastaa mistä vauvasta on kyse:


Että semmonen tapaus =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti