sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pihapiirin valtaajat

Pihapiirissä käy vilske ja vilinä, tähän aikaan näyttävät kaikki linnut liikkuvan pareittain. En ole vielä lintulautoja siistinyt talven jäljiltä, eli siellä on vielä melkoisesti apetta tarjolla.  Pariskunnista voi päätellä, ketkä ovat rakentamassa pesiään tähän lähiympäristöön. Olen suorastaan ylionnellinen siitä, että niitä on tänä vuonna todella paljon.  Sehän nimittäin on sitten kesän kuluessa suoraan nähtävissä tontilla oleskelevien lintujen kappalemäärässä. Mitä enemmän pariskuntia nyt, sitä enemmän on poikasia öttiäisiä ja ötököitä syömässä. Ja osa poikasista sitten jää toivon mukaan tähän lähiympäristöön loppukesäksi.

Tuossa pyörii tälläkin hetkellä useampi pariskunta. Pikkuvarpuset käyvät ihan joka aamu tarkistamassa ruokabaarin tarjonnan. Keltasirkkuparikin on näköjään jäänyt tontille. Tuossa on jonkin verran kaurojakin vielä tarjolla, joten eivät kai sitten ole viitsineet muualle lähteä. Tiaispareja olen laskenut kuusi. Kirjosieppopareja on kolme. Punarinnatkin pyöriskelevät tuossa sen näköisinä, että voi olettaa niidenkin rakentavan pesäänsä johonkin lähelle. Käpytikkapari käy myös ruokailemassa yhdessä, vielä tässä vaiheessa.

Laiturilla ja sen ympäristössä käy myös melkoinen kuhina. Rantasipit ja lirot käyvät tuossa päivittäin perkaamassa vesikasvikasaa, joka siihen on taas tuulen mukana ajautunut.Varmaan rakentavat nekin pesää jonnekin lähistölle.


Kaikenlaisia kahlaajia täällä on ollut ihan joka vuosi, joskus enemmän joskus vähemmän. Toivottavasti tänä vuonna eivät sitä pesäänsä ihan tuohon pihapiiriin tee.


Ainakin öttiäiset takapihan nurmikolta tuntuvat maistuvan. Eikähän siinä mitään, iloinenhan minä siitä vaan olen, että popsivat hyönteiset pois kuleksimasta. :D

Leppälilntupariskuntaa seurailin tuossa hetki sitten, ehkäpä nekin aikovat tehdä pesänsä johonkin näistä pihapiirin pöntöistä. Tuossa ne olivat yksiötä tarkastamassa ja kovasti ottivat yhteen kirjosieppojen kanssa.Näistä en etukäteen osaa sanoa kumpi selviää kiistassa voittajana. Yleensähän kirjosieppo ärhäkkänä otuksena vie sen pöntön, ainakin tiaisilta.Vaikeaa on näistä vikkelistä linnuista kuvia saada, aina kun niitä kameralla tähtäilee, ne lentävät kauemmaksi, pahukset.

Vielä täällä ehtii seurailla noita pihapiirin tapahtumia. Kohta pitäisi alkaa tosissaan urakoimaan tuolla kasvimaalla. Yksi kasvilaatikko on jo perattu ja mullat vaihdettu. Siitä se lähtee… toivottavasti =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti