sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kurpitsapäivä


Kurpitsansiemeniä on tänä aamuna piilotettu multaan ihan urakalla.  Osa niistä pussukoista näytti jo menneen vanhaksi, joten surutta pistelin kaikki purkkeihin. Ehkä sieltä vielä jokunen itää.
Potteihin kasvamista yrittämään pääsivät seuraavat lajit: Kurpitsa, Baby Bear; Talvikurpitsa Mesa Queen, Kesäkurpitsat; Long White Bush, Diamant F1 ja Golden Rush sekä spagettikurpitsa.


Lisäksi laitoin kaikki löytämäni sinisen Hubbard -kurpitsan siemenet multaan myös. Innolla nyt sitten odottelen kuka heistä itää ja kuka ei. Viime vuonnahan täällä ei kasvanut yhtään kurpitsaa, edellisevuonna tosin sitäkin enemmän. Nyt siis olisi tarkoitus sadossa yltää ainakin edellisvuoden tasolle. Kurpitsansukuisia tässä taloudessa nimittäin kuluu ihan hulvattomasti.  No, nähtäväksi jää kuin käy.

Paria lajia maissiakin tuli laitettua itämään. Viime vuotiset pussinpohjat saivat nyt sitten lähteä kasvukierrokselle. Toivottavasti tämä vuosi on maissinkin kannalta parempi.  Viime kesän sateet aiheuttivat sen, että vielä syyskuussa olivat maissit tuolla pellolla alle puolen metrin korkuisia. Mätänivät sinne pellolle sitten lopulta nekin. Oli se vaan ihme kesä.

Kasvilaatikkoon tuli sitten kylvettyä muutama rivi erivärisiä porkkanoita ja vähän kevätsipulia. Sitten sanoi selkä poks ja oli lopetettava hommat. Sen jälkeen tämä päivä onkin mennyt selkävammaa lepuutellessa ja Ronja koiran kanssa ihmetellessä.

Ronja onkin ainoa koiruus täällä nyt tällä hetkellä. Rockyn lähetin viikko sitten isännän kanssa pääkaupunkiseudulle. Ronjalla kun on tuo jalka kipeänä vieläkin, yli kolme viikkoa se sitä on potenut. Ja kaiken kukkuraksi sillä alkoi juoksut, niin katsoin viisaammaksi erottaa koirat ihan kokonaan joksikin aikaa.
Kovin on tuo toipilas murheissaan siitä, kun ei ole seuraa. Kiltisti kuitenkin antibioottinsa syö, vallankin kun piilotan ne maksamakkaraan. Muuta se sitten ei suostu syömäänkään. Se hakeutuu ihan koko ajan kissojen luo, seuraa vailla siis raukkaparka. Kissatkin muuttivat melkein kokoaikaisiksi alakertaolijoiksi, kun nyt ei ole toista koiraa hössöttämässä.

Viikko olisi töitä vielä, ja sitten alkaisi se pitkään odotettu kesän loma. Viime viikolla päätin sitten, että jään tuonne pikkupaikkakunnalle vielä ensi syksyksi töihin. Siis syyslukukausi olisi tarkoitus siellä palloilla vielä nyt ainakin. Sitten tässä vielä ihan viime metreillä ennen lomia, sain uutta duuniakin. Ottivat yhteyttä viime viikolla paikallisesta opistosta, Puskaradio kun oli tiedottanut onnistuneesti, että paikkakunnalta löytyy meikäläisen tasoinen asiantuntija. Niin että keikkaahan sitä sitten pukkaa ensi syksynä. Käyn nyt mitä ilmeisimmin ensin kouluttamassa ne opettajat, vetäisen pari kurssia siinä sivussa ja mahdollisesti jotain muutakin. Ihan kiva. Että tämmöstä tällä kertaa, siinähän ne taisi olla ne tärkeimmät.

2 kommenttia:

  1. Tämän päivän aikaansaannosten perusteella tunnen kovasti omakseni "Höperöt hortonomit". http://julkulanniemi.blogspot.fi/
    Mukavia juttuja sinulla. Terkuin Leena

    VastaaPoista
  2. Kiitos - mä aina oon ihan ihmeissäni, kun joku jaksaa näitä jaarituksia lukea :D

    VastaaPoista