tiistai 28. toukokuuta 2013

Kukkia ja kummallisuuksia

Meillä ei ole vielä ennätetty nurmikon leikkaukseen ja ihan hyvä niin, sieltä nimittäin löytyy kakikenlaisia karkulaisia. Huomasin eilen kummallisen näköisen orvokkimättään keskellä nurmikkoa. Tarkemmin tuota silmäiltyäni tulin siihen tulokseen, että kyseessä on ihan pakko olla jokin taantunut lajike tai sitten jonkinlainen risteymä. Siemenistä ne tuonne ovat levinneet, veikkaisin.


Kuva ei ole ihan prikulleen väriensä puolesta luonnonmukainen, käytännön syistä, eli työajoista johtuen joudun noita kuvia napsimaan viikolla vasta myöhään iltapäivällä, mutta keltavihreä tuo kukka luonnossa on.  En vastaaviin ole missään törmännyt. Ihan tuo on mielenkiintoinen viritys.  Taidan ottaa talteen, viimeistään sitten kun siementää ja mahdollisesti pelastan tuolta nurmikolta jo ihan pkapuoliin.

Tuossa äsken tein kierroksen ”tiluksilla”.  Vähän joka puolella kukkii.Marjatuomipihlajat ovat täynnä valkoisia kukkia.
Samoin nuo angervot vai mitä lie.Joku joskus täällä blogin kommenteissa kertoi mikä tuo puska on, mutta en kuolemaksenikaan enää muista.

Raparperikin intoutui parissa viikossa pukkaamaan kukkavartta.
Nuo täytyy tuolta käydä noukkimassa pois, heti kun seuraavan kerran tuonne pihalle menee.

Nyt alkaa jo ahdistaa, kun ajattelee sitä työmäärää, mikä tuolla tekemättömänä odottaa.  Vaan perjantaina olisi viimeinen työpäivä ja sitten alkaa loma, ehkä sitten on enemmän aikaa pihahommiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti