perjantai 3. toukokuuta 2013

Taimia

Epätoivoisena yritän kasvattaa taimia, että ne voisi sitten joskus hamassa tulevaisuudessa siirtää joko kasvihuoneeseen tai avomaalle. Tomaatintaimet ovat kovin hentoisia. Odota todella innolla sitä aikaa, kun ne voi viedä kasvihuoneeseen vahvistumaan. Täällä ei ole isommin tilaa taimikasvatukseen, oikeastaan ainoa ikkuna, jossa voi kasvipotteja pitää on pohjoiseen päin. Arvata saattaa, mitä se tarkoittaa taimien kasvamiselle, kovasti pieniksi ja ruipeloiksi jäävät.
Glacier -lajikkeen taimet ovat kohtuullisen kokoisia ja näköisiä. Glacier kun on tuollainen vähään tyytyvä lajike. Se on näitä perunanlehtilajikkeita, eli lehdet ovat täysin erinäköiset kuin tomaateilla yleensä. Tämä on myös viileän ilmaston laji, se tuottaa tomaatteja kohtuullisen nopeasti ihan avomaallakin ja sopii todella hyvin täkäläisiin olosuhteisiin.Hollannista tuotu Red Champagne raparperi alkaa jo näyttää ihan raparperilta. Vielä tuollakin on varaa kasvaa, ennen kuin se pääsee ulkosalle loppusijoitupaikkaansa.

Yrttejä sun muita sellaisia olen kylvänyt tänä vuonna aikaisemmin kuin ennen.Persiljat alkavat olla jo ihan kivan näköisessä kuosissa. Nämäkin päätyvät tuonne ulos heti kun kelit antavat myöten.

Vaan hirmuisen kylmää on ollut. Rakeitakin on tullut pariin otteeseen ja tuultakin on riittänyt vähän liiaksikin. Joten pahalta näyttää vielä tässä vaiheessa. Taitaa joutua odottaamaan vielä pitkän aikaa, ennen kuin voi kuvitellakaan mitään tuolla ulkosalla kasvattavansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti