lauantai 25. toukokuuta 2013

Kyntöjä ja kylvöjä

Tänään aamusella painuin ulkohommiin heti kun heräsin. Tuolla sitten istuskelin kasvihuoneella ja mätin multaa purkkeihin ja taimilaatikoihin. 192 papua tuli paiskottua kasvamaan, saas nähdä miten käy, tuleeko niistä tänä vuonna mitään. Viime kesän satohan mätäni peltoon.

Siinä puoli yhdeksän aikoihin havahduin siihen, että tuolta jostain tieltäpäin kuului ihan selvästi traktorin ääntä. Siinä sitten ryntäsin nappaamaan Ronjan pannasta kiinni ja ihan viime hetkillä sen koiruuden kiinni sainkin, sieltä nimittäin tuli kuin tulikin traktori pihaan. Ronjalla on paha tapa mennä autojen ja muiden liikkuvien vehkeiden eteen, ei onneton tohelo älyä, että niiden alle voi jäädä.

Pikkuserkkuhan se sieltä traktorista löytyi. Kyntöhommiin tuli, ihan kuin tilattuna.Aikamoinen heinikko tuo pellonpätkä jo olikin. Viime vuonnahan sitä ei kynnetty ollenkaan, kun oli niin märkää koko alkukesän, ei sinne olisi traktorin kassa voinut mennä. Nyt on huomattavasti kuivempaa, joten kyntöhommelitkin onnistuivat.Otin sitten vielä illansuussa kuvan tuosta kynnetystä pellosta ja vanhasta kasvilaatikostani, joka siis vieläkin on tyhjänä tuolla. Multaa siihen on lisätty useita satoja litroja, joten nyt se olisi kylvämistä vaille valmis sekin.

Huomenna olisi tarkoitus jatkaa kylvöpuuhissa, jos sää sallii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti