lauantai 11. toukokuuta 2013

Ihan urakalla

Tässä toukokuun alkupuolella alkaisi olla jo aika laittaa paikkoja kuntoon niin pihassa, kasvimaalla kuin kasvihuoneessakin. Tai oikeastaan, pitäisi rakentaa uusi kasvihuone. Vanha alkaa nimittäin olla siinä tilassa, että ei edes pidä vettä. Eilen kannoin sieltä ämpäreistä ja säilytyslaatikoista sulamisvesiä pois valehtelematta parisataa litraa. No, menihän se aika siinäkin, mutta olipa sellainen urakka, etten ihan heti vastaavanlaista halua tehdä. Tyhmä kun olin, jätin syksyllä ämpärit sun muut kääntämättä väärin päin. Vaan mistäpä sitä saattoi etukäteen tietää, että nyt sanoi kasvihuoneen katto itsensä irti suojaamishommista.

Pihalla olen saanut sentään jotain aikaan, kolmasosa etupihasta on nyt siistitty. Tekemistä siis vielä riittää vaikka kuinka paljon. Hankintojakin on jo tehty tulevaa kasvukautta silmälläpitäen. Multaa on muutama säkillinen piharakennuksen edessä odottamassa sitä kaunista päivää, kun saan itseni hilattua tuonne kasvilaatikoille niitä kunnostamaan. Autotallissa on sitten vähintäänkin saman verran lisää. Nuo kun saisi joku kaunis päivä raijattua tuonne kasvimaalle.


Viimeksi isossa kaupungissa käydessä tuli napattua Lidlistä tuollainen lämpökompostori. Oli meinaan sen verran edullinen, että en voinut olla ostamatta. Tiedä tuosta sitten miten hyvin toimii ja miten kestää, nähtäväksi jää.

Kiersin tuossa pihapiirissä äsken katselemassa mitä pitäisi seuraavaksi tehdä. Kauhistelin lumiauran tekemiä vahinkoja edelleenkin. Tuolla on soraa pitkin peltoa, on auraaja vedellyt ihan urakalla pihaa pohjia myöten - taas kerran.


Yhdessä sorakasassa kasvaa myöhäisherännäinen leskenlehtipuska. Muualta ovat jo kuihtuneet, vaan tällä on kai sitten kasvun aloitus mennyt pitempään, kun on sorakasan läpi pitänyt puskea esiin.

Takapihalta sammalten keskeltä löytyi tällainen kukkapuska.Miten lie tuonne päätynyt, ei sinne koskaan mitään kukkia ole istutettu.

Tänä vuonna takapihalla kasvaa poikkeuksellisesti myös paljon valkovuokkoja.Varmaan johtuu siitä, että tuolla osuudella ei viime kesän ja syksyn aikaan ruohonleikkuri käynyt kertaakaan. Kas kun se kunnon leikkuri on vieläkin korjaamatta, sen viimekeväisen kiveen ajon jäljiltä ja sähköleikkurilla tuonne pöpelikköön ei parane mennä.


Raparperi on aloittanut kasvun myös ihan urakalla.


Hyvä että kasvaa, saadaanpahan edes jotain raparperia kohta. Se Hollannista tuotu punainen, nimittäin näyttäisi tekevän hidasta kuolemaa. Saa nähdä miten sen nyt sitten käy.

Viime kesänä siistittin talon vierusta ja laitettiin sorareunus.Sisään tullessani huomasin, että voi pahus, jo siellä on sokkelin vieressä jo elämänlankaa puskemassa esiin. Ei vaan, kai sitä on kaivettava työhanskat esiin ja painuttava perkaamaan. Nyt kun ei just tällähetkellä edes sada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti