keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kaikenmaailman sipuleita - puutarhailijan moka no 1

Tämän vuoden ehkä suurin moka oli pikkusipuleiden hankkiminen. Kahteen kertaan. :D Eiku kolmeen….

Ostin ensimmäisen satsin heti huhtikuussa, kun ensimmäisessä kaupassa niitä näin tarjolla. Pussillisen keltasipuleita, punasipuleita ja salottisipuleita, siis vain yhden pienen pussukan kutakin lajia.

Sitten unohdin, että ostin niitä jo. Eipähän siinä mitään, mutta kun otin ja ostin lisää.  Keltasipuleita, punasipuleita, hopeasipuleita ja valkosipuleita. Yhden pussillisen jokaista lajia.

Sitten ne olivatkin jo jossain kaupassa puoleen hintaan. Pakkohan niitä puoleen hintaan oli ostaa - kun ei ollut minkäänlaista muistikuvaa tapahtuneista sipuliostoksista tänä vuonna.  Eli ostin vielä varmuuden vuoksi pari pussillista valkosipuleita ja pussillisen hopeasipuleita.

Ai ettäkö ostin liikaa - no ihan varmasti! :)


Nyt on sitten sipuleita. Aika hurja määrä niitä tuolla on, kasvilaatikot täynnä ja kasvimaallakin 8 penkillistä. Vieläköhän niitä jostain jemmasta löytyy… tällä tuurilla ihan varmasti..

Että semmosta kivaa täällä tällä kertaa.

6 kommenttia:

 1. No hitsi vie, kyllähän sipuleita maailmaan mahtuu:) hykerryttävä juttu, nyt passaa lähteä koisimaan hymy suupielissä karehtien..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtuu.. mahtuu... :D

   Muttakun..kun... kun niitä on yli 300!!!!

   Poista
 2. No, eihän tuo ole kuin sipuli päivässä ;) Tämän kesän kosteudessa sipulit vielä vaikuttaisivat viihtyneen ainakin meillä. Eipä muuta kuin sipulisoppaa ja -piirasta tekemään, nehän on oikein hyviä! Kyllä sipuliakin saa ihmeesti kulumaan. Luulin viime kesänä, että meillä tuli ihan liikaa, joten jaoin niitä auliisti pois ja käytin runsaasti. Ja siten ne loppuivatkin kesken talven!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko hyvin nuo näyttäisivät kasvavan nyt täälläkin, oikeastaan ainoat kasvit, jotka selvisivät siitä viileästä kaudesta ilman tappioita.

   Kyllä sipulia saa kulumaan - eipä siinä mitään, kun vaan muistaisi käyttää :D

   Poista
 3. Sitä ei aina muista mitä on ostanu ja sitte niitä ostoksia löytyy ja käy näin :D Tuttu juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on mulla enemmänkin.... on iso vino pino tavaroita, joita on ostettu tuplat tai triplat.. kenkiä, hammasharjoja, hammastahnaa (parin vuoden varasto nyt) lankoja, sukkapuikkoja, palttausnauhaa (6 pakettia (!), pyykinpesuainetta - jne. jne niin ja viimeisin ostos.. taidan ihan pistää siitä tuohon jutun.. meinaan nauroin ihan kippurassa ittelleni kun tajusin, mitä tuli tehtyä =)

   Poista