maanantai 12. maaliskuuta 2012

Munakoiso kukkii - maaliskuussa!

Totta se on - ronttiryökäle otti ja aloitti kukinnan. Tämä koisoyksilö on talvehtinut keittiön ikkunalla ja näin kevään kunniaksi aloitti sitten kukinnan sen enemmittä nirsoiluitta.
Pelastin tämän yksilön lokakuussa kasvihuoneesta, jossa se oli sinnitellyt lähes hoidotta koko syksyn. Talven ajan se olla möllötti ruukussaan kohtuullisen tyytyväisen näköisenä. Sitä kasteltiin todella epäsäännöllisesti ja joskus sen multa pääsi kuivahtamaan niin, että kosteutta ei ollut tipan tippaa. Mutta kaveri vaan kesti elossa koko talven. Nyt keväämmällä se sitten sai vähän enemmän vettä ja lannoitinkin sitä yhden kerran ja siitä se sitten innostui kukkimaan.

Tässä nyt tuli todistettua sitten se, että munakoison voi antaa talvehtia sisätiloissa ja se jopa säilyy hengissä. Vähänkös siistiä =).

5 kommenttia:

 1. Kiitos, vihdoinkin sain vastauksen. :)

  Yritin ottaa googlella selvää ulkomailta miten munakoisot talvehtii, mutta ei vain tullut kunnon vastausta.

  Toivottavasti kumpikin Black Beauty tekee kunnon sadon ensivuonna. :)

  VastaaPoista
 2. Munakoisoni vieläkin kukkii, mutta yritän poistaa ne nuput ja kukat heti, jotta munakoiso jaksaa talvehtia olohuoneen ikkunan edessä. Jos lämminpatteri tulee liian lämpöseksi, niin vien munakoisot viileään makkariin.

  Edellinen vastaaja,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat yllättävän sitkeähenkisiä kasveja nuo munakoisot. Meidän talvehti ihan keittiön ikkunalaudalla patterin yläpuolella, eikä ollut moksiskaan lämmöstä. Toivottavasti tuo sinun yksilösi selviää talven yli. :)

   Poista
 3. Hei, kyllä selvisivät koko talven (black beauty ). Toisen leikkasin aika lyhkäseksi, koska näytti että se kuolee. No nyt katselin sitä ja epäilyttää, että se onkin elossa.
  Toinen on hyvässä kunnossa ja huomasin, että se on nyt tehnyt pieniä nuppuja, mutta minäpä napsin pois ne, koska vielä ei tarvitse kukkia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos. Yrittänyt kauan etsiä tietoa siitä, että pudottaako munakoiso syksyllä kaikki lehtensä vai voiko sitä pitää "huonekasvina". Ajattelin jo, että täytyy odottaa syksyyn jott asia selviää. Mutta löytyihän viimein jonkun kokeilijan kokemus.

  VastaaPoista