perjantai 30. maaliskuuta 2012

Tunnustus


Kiitokset Terhille Makasiininmäellä blogiin Insipiroiva puutarhablogi -tunnustuksesta! Tunnustuksen mukana tuli kolme kysymystä, joihin pitäisi vastata.

1 ) Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?
Puutarhainnostukseni on melko vanhaa perua - olen vuonna nakki ja muusi käväissyt suorittamassa emäntäkoulun, jossa yksi lempiaineista oli puutarhanhoito. Varsinaisesti pääsin tuota puutarhaa rakentelemaan, kun sain tämän pikkutilan perintönä muutama vuosi sitten. Tämä blogi syntyi oikeastaan puolittain vitsinä. Silloisen työpaikkani autotallissa juteltiin työkaverin kanssa blogeista ja keksittiin, että mitäs jos perustettaisiin yhteisblogi, jossa sitten vertailtaisiin kahden eri kasvuvyöhykkeen kasvatuksia. Nimi blogille tuli toiselta kollegalta, joka ilmeisesti keskustelua seuratessaan, oli jotenkin nyreentynyt aiheeseen ja kun siinä ihmettelimme mikä blogille nimeksi, heitti keskusteluun kaksi sanaa ”höperöt hortonomit”. Eipä arvannut, että siitä se sitten blogille nimeksi laitettiin =). Kaveri sieltä ykkösvyöhykkeltä aloitti kirjoittamisen, mutta kahden pienen lapsen äidillä sitten aikaa ei riittänyt tähän harrastukseen, joten jatkoin bloginpitoa itsekseni.

2) Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?
Tässä tontilla kasvaa muutamia varsin vanhoja perinnelajikkeita. Yli 60-vuotiaat raparperi ja punainen viinimarja. Niistä tykkään, muuten lempikasvini vaihtuu melkeinpä vuosittain. Kasvatan puutarhassani lähinnä syötäväksi kelpaavia kasveja, pari vuotta sitten lempikasvini oli tomaatti, niitä oli silloin 14 eri lajia. Viime vuonna taas lempparikasveina olivat kurpitsat ja melonit, joita myös tuli kasvatettua kasapäin, ihan tuolla avomaalla.

3) Mikä on puutarhafilosofiasi?
Puutarhafilosofia löytyy tuolta blogin kuvauksesta :). Muumipapan lausahdukset ovat aina, ah niin ihania. Tuohon voisi vielä kyllä lisätä, että luonnonmukaisesti mennään - ilman myrkkyjä sinnitellään.

Tätä tunnustusta sitten pitäisi jakaa eteenpäin blogeille, joissa lukijoita on vähemmän kuin 200. Ainakin näin ensikatsomalta suurin osa blogeista jo tämän on saanut. Mutta muutama seuraamani loistava blogi tuolla vielä näyttäisi olevan ilman, joten laitan tämän eteenpäin seuraaville:

Puolikuuta peipposesta
Ekholmin savustamo
Pientä piharemonttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti