tiistai 4. kesäkuuta 2013

Sipulia ja selleriä

Kasvilaatikon valkosipulit voivat todella paksusti. Olen joka vuosi etsinyt valkosipuleita istutettavaksi, onnistumatta. No tänä keväänä onnisti, tuplasti. Sain työkaverilta kuusi kappaletta, kivasti jo kasvuun lähteneitä valkosipuleita. Ne päätyivät sitten tuonne kasvilaatikkoon.


Kuinka ollakaan, kun alkaa saamaan… niin… :D viikon kuluttua sain sitten toiselta työkaverilta pussillisen sipuleita, niitä oli siinä ainakin kilo. No nyt on valkosipulia =).

Jokin aika sitten laitoin lehtisellerinjämät juurtumaan vesikannuun. Se lähti upeasti kasvuun ja tuplasi kokonsa muutamassa viikossa. Sen jälkeen laitoin vielä kaksi muutakin sellerinloppua juurtumaan. Ne kaikki ovat nyt päässeet myös kasvilaatikkoon asustamaan.


Täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Tänä vuonna selleriäkin sitten saadaan, ainakin jonkin verran, kun ovat kesäkuun alussa jo tuon kokoisia. Sellerihän kasvaa ihan älyttömän hitaasti. Olen joka vuosi niitä yrittänyt kasvattaa, mutta aina ne ovat olleet sellaisisa kääpiökokoisia kasvukauden loppuessa. No tämä konsti nyt ainakin näyttäisi toimivan.

Käväisin tuolla paikallisella puutarhallakin tässä muutama päivä sitten. Sieltä mukaan tarttui piparminttu, ihan ulkonäön takia ja tuoksuuhan tuo melko pirtsakalta.

 

Samalla reissulla ostin myös yhden stevian. Viimevuotiset kun kuolla kupsahtivat kuivuuteen. Ne rakennusmiehet paketoivat kasvihuoneenkin tuota piharakennuksen kattoa laittaessaan, enkä päässyt sinne kasvejani kastelemaan. Sinne kuolla kupsahteli niiden viikkojen aikana paljon muutakin, mutta mitäs menneistä, uusi kavukausi ja uudet kujeet sano. Kyllä se tästä.. varmaan =)

Tänään on ohjelmassa isolle puutarhalle meno. Sovittiin työkaverin kanssa, että mennään ihmettelemään mitä siellä kukkatarhalla näin kesän alussa on tarjolla, näillä lähistön puutarhoilla kun tuo valikoima on varsin suppea. Saas nähdä mitä sieltä sitten mukaan tarttuu, tarkoitus on kyllä olla ostamatta mitään ihmeempiä, mutta se nyt sitten jää nähtäväksi kuinka käy.

2 kommenttia:

  1. IHanat alut sinulla, minun kasvilaatikon teko hiukan myöhästyi Ukon moottoripyöräonnettomuuden takia, mutta eiköhän ne vielä valmistu. Minulla oli viime vuonna valkosipulia ja pilkoin niitä vihreitä osia salaatteihin, olivat kyllä hyviä :)

    VastaaPoista
  2. Täällä olis kanssa muutaman laatikon teko suunnitteilla, ne kun on vaan niin paljon helpompia hoitaa, kuin tavallinen kasvimaa. Minä en taida raaskia noita vihreitä pilkkoa, pitää varmaan säästää nuo ensi vuodeksi, että saa sitten enemmän itse kasvatettuja, eikä tarvitse yrittää epätoivoisesti etsiä kotimaista valkosipulia kasvatettavaksi.

    VastaaPoista