perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kasvilaatikon kuulumisia

Vanha kasvilaatikko on pikkuhiljaa täyttymässä. Vihersipulit ja porkkanat ovat itäneet melko hyvin. Muutama yrttikin siellä nyt oleskelee niiden seurana.

Alkuviikolla piipahdin tuolla isolla puutarhalla ja sieltä tuli ostettua muutama ruukullinen mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia.
Otin kokeiluun sitruunatimjamin. Tämä on minulle ennestään tuntematon yrtti, mutta ihastuin sen tuoksuun, kun kasvihuoneella sen kanssa lähempää tuttavuutta tein. Katsotaan nyt sitten miten tuota tulee käytettyä.

Laatikossa asustaa myös basilikaa, punaista ja sitä tavallista. Kasvihuoneella on kanelilbasilikaa tulossa, kunhan ne kasvavat vähän isommiksi pääsevät laatikkon myös.
Laatikkoon istuttamani basilikapuska näyttäisi viihtyvän muuten, mutta taitaa olla vähän liian paahteinen paikka sille tuossa. Tarttis varmaan joko varjostaa tai siirtää johonkin vähän varjoisampaan paikkaan.


Joku onneton tohelo otus käy öisin kävelemässä kasvilaatikon poikki. Siellä on nyt sitten jälkiä sikin sokin. Harmittavaa, se on sotkenut kylvökseni, mutta eipään tuolle mitään oikeastaan voi.

Kukkarintamalla ei oikeastaan ole mitään uutta. Täällähän ei isommin kukkivia kasveja ole, on enemmänkin suuntauduttu noihin hyötykasveihin. Pelastin muutamia perennoja ja sensellaisia remontin alta viime kesänä tuonne pellon laitaan lavakauluslaatikkoon. Vein ne siis sinne evakkoon siksi aikaa, kun tuossa kukkapenkeillä oli liikaa työmiestrafiikkia. Osa niistä kasvoi tuossa talon päädyssä, nyt siinä ei sitten kasva yhtikäs mitään, kun laitettiin talon ympäri se sorakierros.


Irikset ovat alkaneet kukkia. Noita oli tuossa päädyssä tasan kolme kappaletta kaksi vuotta sitten. Tänään laskin, että tuolla laatikossa niitä on ainakin tusina. Mukavaa, että lisääntyvät ja leviävät, ainakin nuo tuollaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti