keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Istuskelua ja istuttelua

Viime viikko mennä hujahti paikkoja kuntoon laitellessa. Perjantaina poika tulla pelmahti pikaisesti käymään. Oli yhden yön ja jatkoi matkaansa. Mutta kylläpä alkoi tontilla tapahtua kun paikalla oli yksi miespuolinen henkilö lisää. Poika aloitti kuusiaidan leikkaamisen, se kun on miehelle ollut tekemätön paikka tähän asti. Kesken se homma kyllä jäi, mutta ukko sitten jatkoi työn loppuun asti sunnuntaina, joten nyt on siistimpää tontin tuollakin sivustalla.

Itse keskityin lähinnä kasvimaan perustamiseen. Miehet kun laittoivat aidankin takaisin paikoilleen, joten hyvä oli penkkejä tehdä ja perata aluetta juolavehnän juurakoista.  Juuri kun pääsi sillälailla hyvään vauhtiin ja vireeseen alkoi sataa.  Olen ollut tämän alkukesän ihan onnesta pinkeenä, kun on ollut kuivaa.  On pysynyt tuo rikkaruohopopulaatio kurissa ja sen takia on ollut helppo istutella taimia kasvimaalle.  Sateen sattuessa motivaatio katoaa saman tien ja sitten sitä vaan istuskellaan.
Kasvilaatikot alkavat olla puolivalmiita ja jo on aikakin, ollaan kuitenkin jo melkein kesäkuun puolessa välissä. Kahteen kasvilaatikkoon olen nyt laittanut sipulia ja valkosipulia. Niiden seuraksi olisi sitten kohtapuoleen istutettava ainakin kyssäkaaleja. Vielä en ole päättänyt mitä muuta laitan laatikkokasvatukseen tänä vuonna.

Yhdessä laatikossa oli talvehtinut tasan yksi kappale hopeasipuleita, miten liekin jäänyt huomaamatta sadonkorjuuaikaan. Vaan ihan hyvä, että jäi, se sai jäädä sinne siementämään. Jos sitä muistaisi sitten ottaa ne siemenet talteen, kun se aika on.  Hopeasipulia en ole pikkusipuleina paikallisista kaupoista löytänyt kuin kerran ja se on sellainen kasvi, mitä ehdottomasti haluan kasvattaa. Kai tarttee vaan yrittää siemenistä asti itse.


Aikas hyvään kasvuun tuo sipuli on päässyt jo, nyt vaan odotellaan, että kukkisi.

Vanhin laatikko on täyttynyt mukavasti, siellä on se muutaman vuoden ikäinen pillisipuli edelleenkin hengissä. Lisäksi sieltä löytyy kasapäin yrttejä ja selleriä. Toisessa päädyssä kasvaa porkkanaa, kevätsipulia ja kultajuurikkaita. Himpun verran olisi tilaa sielläkin, ehkä laitan sinne muutaman mangoldin, varjostamaan niitä yrttejä, jotka eivät paahteesta pidä. 


Aikaisemmin taisin jo kertoa, että joku tohelo otus oli siellä yön pimeinä tunteina pomppinut pitkin laatikkoa.


En sitten niitä jälkiä sieltä tasoittanut, kas kun olin vasta siihen kohtaan porkkanoita ja kevätsipuleita kylvänyt. Nyt ovat porkkanat itäneeet, eivätkä näytä olleen noista kuopista moksiskaan. Onneksi en sitä multaa sitten sotkenut tasaisemmaksi, nyt saadaan kuoppaporkkanaa = ).

Samaisessa laatikossa kultajuurikkaat ovat itäneet ja aloittaneet kasvunsa kohtuullisen kivasti.Noita pitäisi jonnekin muuallekin laittaa, mutten ole vielä päättänyt minne.

Tässä oli muutaman päivän motivaatio puutarhanhoitoon hukassa. Istuskelin ja ihmettelin. Telkkariakin tuli katsottua pitkästä aikaa useampi tunti putkeen. Blogikirjoitus oli otsikkoa vaille valmis julkaistavaksi, vaan sekin sitten jäi. No, laitetaan eilisen päiväykselle, tälle päivälle kun on jo uudet kujeet. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti