sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Napinaa ja Sinikatajia

Ulkona sataa tihuutti vettä äitienpäivän kunniaksi ja jotain oli keksittävä kun harmaus alkoi jo haitata ajatuksiakin. Keksittiin sitten, että puutarhamyymälät ovat auki, vaikka onkin äitienpäivä. Ensimmäisenä eksyttiin Hong Kongin puutarhapuolelle. Onneksi oli sateenvarjo mukana, sen verran reippaasti siinä vaiheessa jo rapisteli vettä alas.

Tikkurilan Honkkari on harvinaisen epäsiisti myymälä. Ei siellä tule useinkaan käytyä, ihan tuosta syystä. Ulkomyymälässä oli tällä kertaa muutamia kivoja tarjouksia ja siellä pystyi jopa kävelemään myytävien tavaroiden joukossa - tällä kertaa. Emme sitten päätyneet ostamaan mitään isompaa, mukaan lähti kolme sinikatajaa, tarjouksesta kympillä. Tulipahan vähän vaihtelua tähän hyötykasvipitoiseen kohellukseen välillä. Seuraavaksi tietysti innostun ostamaan perennoja.. kuka tietää.Kestänevät parvekkeella viikon verran, ennen kuin pääsevät loppusijoituspaikkaansa nelosvyöhykkeelle.

Toinen paikka, missä kävimme, oli Tammiston Plantagen. Ei olisi pitänyt mennä. Hirveä ryysis! Katselin viiniköynnöksiä ja karhunvatukkapensaita vähän sillä silmällä, että josko ostaisi, mutta ostopäätöstä ei päässyt tekemään, oli sen verran huonosti merkitty ko. kasvien kasvupaikkavaatimukset. Mitä sitä suotta nelosvyöhykkeelle jotain hyötykasvia raahaamaan, jos se kasvaa kunnialla vain vyöhykkeillä 1-3. Henkilökuntaakaan ei juuri kaupassa näkynyt, muuta kuin kassoilla eli kyselemään ei päässyt.

Luulisi kyseisen ketjun panostavan tällaiseen päivään, milloin asiakkaita on pilvin pimein. Vai oliko oletusarvona se, että kaikki vaan ruusuja ostavat, mitään kyselemättä - ilmeisesti.

Nyt olisi siis hakusessa viiniköynnös ja heti kun sen Zilgan jostain bongaan, ostan enkä napise, vaikka hinta olisi mikä. Zilgan kun väittävät kestävän jopa -40 asteen pakkasen, eli saattaisi menestyä jopa nelosvyöhykkeelläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti