lauantai 22. toukokuuta 2010

Operaatio kasvihuoneen tyhjennys

Tässä on aamukahdeksasta iltakahdeksaan kunnostettu vanhaa 8 neliön kasvihuonetta. Välillä tosin käytiin paikallisessa puutavaraliikkeessä ostamassa kakkoskakkosta ja vaikka vallan mitä puutarviketta. Nyt jo vähän väsyttää, mutta ei kai tuo ole ihmekään. Urakka oli valtava, mutta selvittiin siitä jollain tavalla.

Projektin nimi oli siis vanhat mullat pois ja pohjat uusiksi. Samalla kasvariin rakennettiin kehikot kasveille. Niihin kehikkoihin sitä kakkoskakkosta ja lautaa tarvittiin. Samalla tehtiin kunnon käytävä, huomenna olisi tarkoitus laittaa laatoitus. Viimeinkin sitten pääsee kävelemään kasvarissakin jalkojaan sotkematta. Tuo vanha kasvihuone on jo kohtapuoleen uusittava kokonaan, niin puuosien kuin muovienkin osalta. Tarkasteltiin sitä tänä aamuna ja tultiin siihen tulokseen, että vielä se menee tämän vuoden - ensi vuonna sitten rakennetaan uusi vanhan tilalle. Paikkahan tuossa ulkorakennuksen päädyssä autotallin vieressä on mitä erinomaisin.

Suunnitelmissa on ollut rakentaa myös toinen kasvari tänä vuonna, saa nyt kuitenkin nähdä jääkö tuo vain suunnitelmien asteelle


Kasvihuone on siis todella vanha, varmaan kymmenen vuotta, puuosat kaipaavat uusimista. Mutta nuo uudet kehikot ainakin ovat hienot. Huomenna sitten pääsee istuttamaan tomaatteja, munakoisoja ja paprikoita. Kiva.

Tuli hankittua sen verran sitä puupuolta, että saadaan vielä kolme kaksimetristä kasvilavaa tehtyä tuohon pellon laitaan. Pellon kyntäminen tosin taitaa jäädä ensi viikkoon tai pahimmassa tapauksessa sitä joutuu siirtämään vielä kahdella viikolla. On sen verran märkää vielä, että parempi odottaa, ettei käy niin, että traktori uppoaa. Joskushan täällä on niinkin käynyt.On se maisema taas muuttunut. Tarttis varmaan leikata jo nurmikkokin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti