keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Sitruunakurkku

Tämän vuoden sarjaan kokeillaanpa kasvaako tämäkin täällä, kuuluu ehdottomasti sitruunakurkku. Kylvin muutaman siemenen ihan kesäkuun alussa avomaalle ja ihan mukavasti ne lähtivät sitten kasvamaan. Kasvu oli todella hidasta, liekö syynä sitten ollut liian vähäinen lannoitus vai mikä. Kukkiakin sitten ilmaantui aikanaan, mutta kurkun kurkkua ei näkynyt. Ylenpalttinen märkyys tämän kesän aikana ei näyttänyt sitruunakurkulle sopivan, lähinnä olivat kaikki kärsivän näköisiä ihan koko kasvukauden. Aina välillä kävin tutkimassa, josko siellä olisi jotain korjattavaa. Melko huonolta näytti, muutama hedelmä siellä sinnitteli tosi pitkään, parin sentin kokoisena. Sitten ykskaks ne alkoivat kasvaa kokoa.

Toissapäivänä, samalla kun kerättiin kurpitsasatoa talteen, kävin sitten ne kurkkupuskatkin penkomassa.


Kyllä sieltä muutama korjuukelpoinen sitten löytyi. Yksi kohtuullisen kookas yksilö ja puolenkymmentä melko pientä. Kivan näköinen kurkkuhan tämä on, mausta en vielä osaa sanoa, kun en ole raaskinut vielä maistella.

Kai noitakin pitää ensi vuonna laittaa kasvamaan, kun jäi vielä siemeniäkin.

4 kommenttia:

 1. Minulla on ensivuodeksi karvaskurkun siemeniä, se ei varmaankaan ole tämä kurkku ? Ajattelin sen köynnöstelemään seinälle, kuinkas muuten! t. Hellu

  VastaaPoista
 2. Karvaskurkku on eri lajike =) karvaskurkku tai karvasmeloni (Momordica charantia) tekee valtavan pitkiä köynnöksiä. Tämä sitruunakurkku (Cucumis sativus) muistuttaa kasvutavaltaan tavallista avomaankurkkua. Annoin yhden kasvaa niin isoksi kuin kasvoi - eli kerään siemenet talteen - haluatko? :)

  VastaaPoista
 3. Juu :) Kyllä siemeniä. Tavallinen avomaan kurkkukin kyllä nousee kivasti seinälle. Eikä vie tilaa.

  VastaaPoista
 4. Okei, laitan talteen sulle satsin noita. Ja tarttee sitten lähettää jossain vaiheessa.

  VastaaPoista