lauantai 24. syyskuuta 2011

Kuusi kiloa kurpitsaa - tai kuusi kilon kurpitsaa

Tuli korjattua kaikki loput pikkukurpitsat hallan alta pois. Osa on jo jatkojalostettu viikkoja sitten. Nuo pienokaisethan ovat sellaisia noin kilon painoisia ihanuuksia, siis juuri oikean kokoisia yhden aterian kurpitsoita. Kaikki eivät vielä olleet ehtineet kypsyä, osa oli ihan vihreitä. Täällä nyt kypsyttelen vihertävät kurpitsat ikkunalaudalla pikkuhiljaa. Osa oli jo vaihtanut värinsä kauniin oransseiksi, osa oli vasta hiljalleen vaalenemassa ja kaksi oli täysin vihreitä vielä.


Melko nopeasti ne kuitenkin tuota väriään vaihtavat. Taisi olla ihan oikea aika noutaa ne tuolta pellolta sisätiloihin. Kohta päästään kurpitsankeittohommiin - niin ja sitten tehdään kurpitsaleipää. On muuten sellaista herkkua, että ei ole tosikaan. Viime vuonnahan kurpitsat loppuivat kesken, oli sen verran kova menekki sillä leipomallani leivällä. Tänä vuonna ei liene pelkoa siitä, on nuo pienet ja tupla määrä vielä niitä isojakin. Seuraavaksi sitten haetaan loput isot pellolta pois, tänään tai huomenna tai heti kun sade lakkaa..

5 kommenttia:

 1. Vautsi, onko nämä Tom Foxeja? Oletko keräillyt siemeniä...? t. Hellu

  VastaaPoista
 2. Nää on Baby Bear -lajiketta. En ole vielä siemeniä ottanut, annan kypsyä loppuun asti ja sitten kerään siemenet! Haluat varmaan näitä? =)

  VastaaPoista
 3. Haluan kaikkea, mitä sulta löytyy ja kun liityt Klorofylliin, näet listat minun siemenistä :)t. Hellu

  VastaaPoista
 4. Täytyy vissiin itsekin kasvattaa ensi vuonna. Tein eilen kurpitsalyhdyn ja kurpitsakeittoa.

  Mun kuvat ja ohjeet on täällä:

  http://unelmanapuutarha.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Jep, kiva - täytyy käydä tsekkaamassa - kurpitsakeittoa en vielä ole tehnytkään... Täytyy kokeilla. Olen vaan tähän asti paiskonut kurpitsasoseet leivonnaisiin...

  VastaaPoista