maanantai 26. syyskuuta 2011

~ 100 kiloa kurpitsailoa… =)

Lähes kaikki kurpitsat korjattu pellolta pois, paitsi muutama mesa queen -lajikkeen yksilö (n. 20 kappaletta) ja yksi iso valkoinen, joka ei ole vielä läheskään korjuukunnossa. Pellolla olevat on nyt harsotettu niin, että pärjäävät vaikka yöllä olisi useampikin aste pakkasta. Jos päivät ovat aurinkoisia, on mahdollista että kypsyvät jo muutamassa päivässä.

Siis noin sata kiloa kurpitsoita. Takuuvarmasti!Kuvassa lähes sadan kilon verran ja sitten onhan tuolla vielä muutama, joita ei vielä ole edes pellolta korjattu saati sitten kuvattu.

Tuossa edustalla on Pariisin punainen - kurpitsoita ja sitten yksi vihreä, joka ei väriään muutakaan. Tämän vihreän siemenet tilasin Seemnemaailm -verkkokaupasta, ja tämä on lähinnä kurpitsansiemeniä tuottavaa lajiketta. Kypsät voisi jatkojalostaa jo, kunhan ehtisi, loppuja vihertäviä nyt kypsyttelen kuitenkin ensin muutaman viikon. Mitenköhän lie… riittävätköhän nämä tänä vuonna…? =)

2 kommenttia:

  1. kolmas yritys..
    Blogger tuhosi kommentteja - eli selvennykseksi tähän: Pienin tuossa etualalla on 5 kiloinen, toinen pieni painaa reilut 6 kg. Suurin on vähän yli 12 ja loput sitten siltä väliltä. Yhteispainona näillä siis tarkalleen 87,4 kg, lähes 100 kiloa kuullosti vaan paljon paremmalta.

    Noita on lannoitettu vähän miten sattuu - kanankakkamerilevää pari kertaa kasvukauden aikana ja kasvatin ne olki+ruohokatteisessa kompostisekoitteisessa kohopenkissä.

    VastaaPoista
  2. Jee - ei taida tuhota kommentteja enää..?

    VastaaPoista