keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Tie poikki koko päiväksi 10 minuutin varoitusajalla

Tämä aamu alkoi sateisissa merkeissä, vettä tuli kuin sanonko mä mitä… Koirat piti tietysti ulkoiluttaa oli keli mikä tahansa. Harmitti tuo sää. Vähän ennen kahdeksaa olin sitten saanut aamutoimet tehtyä sateesta huolimatta ja ruokaa koiruuksien nenun eteen, kun havahduin siihen, että pihassa kääntyi kirkuvanpunainen iso pakettiauto.

Tuo meidän tie on siis pihatie, siellä tien on alussa kylttikin, että kyseessä on yksityinen alue. Kyltin sinne aikoinaan on laittanut kaupunki, silloin kun tekivät sen pahuksen luontopolun kiertämään tätä tonttia. Alkoi nimittäin lähes päivittäin käydä pihassa siihen aikaan sellainen määrä polulta eksyneitä tien kyselijöitä, että pakko oli jotain keksiä. Eli kaupunki ratkaisi asian laittamalla sinne kyltin, etteivät eksyisi tänne pihalle. Tuosta kyltistä johtuen suurin osa eksyneistä autoista peruuttaa saman tien pois. Tuon pihatien toisella puolella on metsää, toisella puolella pelto, jossa kasvatellaan rikkaruohoja ja vadelmaa. Eli tuo tie on ainoa väylä pois täältä talolta.

Tämän aamuinen paku kuitenkin pysähtyi keskelle pihaa käännyttyään ja kuljettaja tuli aika vauhdilla - ilmeisesti sateesta johtuen - tuohon ulko-ovelle. Mikä sitten oli tämän varsin aikaisen vierailun syy. Kappas vain - ilmoitusasia. Ensimmäinen kysymys kaverilla oli: ”oletko lähdössä tänään täältä jonnekin?”. Tuon kysymyksen kuultuani katsoin jo vähintäänkin kieroon, mitä ****ttiä se kenellekään kuluu, olenko kotona vai lähdenkö johonkin. Eli kaveri ei sen kummemmin selittänyt mistä on kyse - kysyi vain mitä aion tänään tehdä. Vastasin että joo - mitenniin? Ja seuraavaksi sain kuulla, että katkaisevat tuon pihatieni koko päiväksi viemärin puhdistustöiden ajaksi.

Että sillälailla. Kiva kun ilmoittivat edes 10 minuuttia aikaisemmin. Kehoittivat minua siirtämään autoni tuon rautatien toiselle puolelle - jos siis olen menossa jonnekin. Kiva - eihän tuossa ole kuin muutama sata metriä käveltävää sateessa.

Vaan kuinka ollakaan, tulivat sen laitteistonsa kanssa tuohon paikalle niin nopeasti, etten sitten ehtinyt autoani siirtää.


Ja tuostahan ei ohi edes pääse. Niin ja totta kai tulivat tänään, kun minun pitäisi mennä puolen päivän aikaan Kuopioon hammaslääkärille. Mitenköhän lienee - kyllähän tuollaisista tien katkaisemisista pitäisi asianosaisille ilmoittaa hyvissä ajoin. Kymmenen minuuttia ei kyllä ole riittävä aika.

Ei siinä kauaa mennyt kun sinne jo oli tullut lisää kalustoa.


Yksi on jopa tuolla ojassa, tien vasemmalla puolella. Sateinen sää ei kyllä ole paras mahdollinen kuvien ottoa ajatellen, mutta tulipahan dokumentoitua.

Saas nähdä miten käy, pääsenkö ajoissa hammaslääkäriin. Ja entäs sitten jos en pääse. Siinä tapauksessa taitaa olla luuri kuumana, kun alan kaupungin tekniselle osastolle soittelemaan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti