maanantai 31. toukokuuta 2010

Osu ja uppos!

Pellon kuntoon laittaminen traktorin kanssa ei sitten sujunut kovin hyvin. Sinne se humahti melkein akseliaan myöten - onneksi oli sen verran iso zetori, että jaksoi puskea itsensä kuopasta ylös. Kai siinä oli osansa kyllä kuljettajan taitavuudellakin, sen verran näppärästi tilanteesta selvisi.

Ongelmana täällä on aina ollut tuo kosteus ja maa joka pysyy märkänä pitkään. Tuohon on viime vuonna vedetty viemäriputki pellon poikki, ja jostain syystä juuri sen putken molemmin puolin maa pettää välittömästi, jos isommalla koneella siihen ajelee. Tarttis varmaan salaojittaakin pellonpätkä uudelleen. Näytti nimittäin siltä, että salaojaputki ei oikein vie minnekkään. Tai kyllähänä se ojaan menee, mutta yläviistossa. Ainakin näin maalaisjärjellä voisi kuvitella, että ei se vesi yläviistoon juokse - ei kovin helposti ainakaan.

Ei sitten sattunut kameraa mukaan ja tilanne oli melko pian ohikin. Mutta kyllä noista jäljistä kai jotain voi päätellä - aika syvään se meni.Tosin luonnossa nuo jäljet näyttävät huiman paljon syvemmiltä kuin näin kuvassa.

Piti sitten ottaa pienemmät työkalut käyttöön ja kaivaa varastosta vanha kunnon puutarhajyrsin. Siitä onkin jo muutama tovi huvennut, kun olen tuollaista vehjettä käyttänyt. Vaan vielä huonommin ovat asiat ukkokullalla, se kun ei ollut koskaan koskenutkaan moiseen härveliin. Siinä sitten mentiin - kone edessä ja isäntä perässä ja kone vei. Vei muuten lujaa. Oli siinä naurussa pitelemistä, vaikkei sais tuollaiselle nauraa.. Vaan harjoitus tekee mestarin...Ainakin ruohonleikkuu sujuu hollannikkaalta sen isommitta kommelluksitta, ainoa asia mistä olisin halunnut huomauttaa oli se, että harvempi kai mitään kuvioluistelua ruohonleikkkurin kanssa harrastaa, eikös sitä yleensä ajella melko suoria linjoja. Vaan ei ainakaan meillä, on siellä nyt kahdeksikkoa ja piruettia ja vaikka vallan mitä kummallista pihamaa täynnä. Onneksi tuo ruoho kasvaa sen verran nopeasti, ettei tuo kovin kauaa silmiä kirvele, vaikka outoja kuvioita nurmikossa onkin. Niin, ja pihanurmikkohan tuo on, onneksi ei viljapelto. Voin hyvin kuvitella lööpit viljaympyröistä....

Kiinnostaiskohan mitään mediaa muukalaisen tekemät ruohoympyrät? Ei varmaan. Vallankaan kun tuolla ei ole edes muukalaispassia - vaikkei tuo isäntä kyllä kotimainenkaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti