maanantai 24. toukokuuta 2010

Helluntai ryysis ja autollinen turvemultaa

Kasvihuoneen kunnostuksessa herättiin siihen karuun tosiasiaan, että multaa ei sittenkään ollut tarpeeksi. Ei sitä paljon puuttumaan jäänyt, mutta jäi kuitenkin. Olisi ollut ihan riittävästi, alkuperäisen suunnitelman mukaan jos olisi toimittu. Mutta meikäläisessä heräsi pienoinen mukavuudenhalu, ja kasvilaatikoista tehtiin sitten loppujen lopuksi yhtä lautakerrosta korkeammat kuin olin alunperin ajatellut. No, hyvä että tehtiin. Nyt on hienoa ottaa tuoli mukaan, mennä kasvihuoneeseen istuskelemaan ja juttelemaan kukkasille. Vaikka eihän tuolla niin kovin montaa kukkaa vielä ole. Vallan mainiota on siis se, että istuskellen voi suorittaa suurimman osan kasvien huoltotoimenpiteistä - ainakin kitkemiset sun muut. Todella kätevää, vallankin kun on tuo selkä viimeaikoina vaivannut vähän liikaakin. Eli jos on kipuiluja, ei muuta kun tuoli mukaan ja menoksi. = )

Helluntaisunnuntai ja mullat loppu. Ollaan periferiassa nelosvyöhykkeellä, eikä mikään paikallinen kauppa ole auki, ei tietenkään - ei näin pienellä kylällä kannata kauppoja auki pitää. Onneksi on sentään nyt nettiyhteys, katseltiin lähiympäristön puutarhamyymälät läpi ja Kuopiossa näytti olevan Kodin Terran puutarhamyymälä auki. Sinne!

Matkaahan tuonne oli jonkin verran, mutta ei kuitenkaan liikaa. Ihan kivan sunnuntaiajelun mittainen matka. Tapani mukaan mennä viiletin tienhaarasta ohi samalla iloisesti ääneen suunnitellen, kuinka tulomatkalla pysähdytään sittten ”tonne abc:n kuppilaan, ja on siellä kauppakin auki - ai &%#¤&!!! Sehän oli siinä vieressä toi Terra...” Vähän tuo ukkokulta naureskeli, vaan alkaa tuo varmaan jo olla tottunut tuohon - aina ensin ohi ja sitten kiertotietä perille -ilmiöön.

Oli se vaan hieno se Kuopion Terra. Uusikin tuo kuulemma on - avajaispäivänä oli ollut autojonoja moottoritielle asti. Nyt ei sentään ollut niin paljon, mutta ihan riittävästi asiakkaita kahdelle auki olleelle kassalle. Vähän liikaakin itse asiassa. Vähän ketutti, kun eräskin rouva maksoi ostoksensa viisi- ja kymmensenttisillä... ja sitten kolikoita ei ollutkaan tarpeeksi. Rouva sitten siinä kassalla soitteli miehelleen, joka ilmeisesti oli jossain kaupan uumenissa koluamassa. Siinä sitä sitten varmaan viisikymmentä ihmistä jonotti ja odotti rouvan miestä saapuvaksi. Noh, tulihan se mies sieltä sitten reilun viiden minuutin odottamisen jälkeen. Ei kukaan varmaan osannut odottaa, että rouvan miehenkin rahavarat koostuivat kolikoista. Kassaparka laski sitten LISÄÄ viisi- ja kymmensenttisiä lähestulkoonkin kymmennen minuuttia. Että semmosta savonmaalla. Takana jonossa ollut rouva totesi, että varmaan kaikki uudisasukkaat Petoselta ovat liikkeellä, sen verran toheloa touhua ja että varmaan ovat koko vuoden säästäneet kolikoita ihan tätä varten. Olisikohan ollut osuvasti sanottu, varmaan, itse en tiedä kun ei nämä paikallilsolosuhteet vielä niin tuttuja ole.

Ostettiin siis autolastillinen multaa ja turvetta, sekä muutama puulaatta kasvihuoneen lattialle. Ihan kiva reissu, ja näyttää se kasvihuonekin jo vähän paremmalta.


Pientä hienosäätöä vielä ja se on siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti