sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Puolivalmis kasvimaa

Puolivalmista ei kannattaisi näyttää, mutta sen verran paljon on kuitenkin tuolla kasvimaalla jo saatu aikaiseksi, jotta jonkinlaisia kuvia siitä voi jo esitellä.
Aita siellä on vielä vähän sitä sun tätä, tosin nyt se rikkinäisin osa on korvattu rimaristikoilla. Niitä rimanpätkiähän saan tuolta paikallisesta puutavaraliikkeestä niin paljon kuin haluan. Nuo ovat niitä puupinojen välissä olevia pätkiä ja kestopuuta kun ovat, ovat liikkeenharjoittajalle ongelmajätettä. Minä sitten niitä raahaan tänne tontille sitä mukaa kun niitä sinne liikkeen pihaan kertyy. Noille on miljoona käyttötapaa keksittynä jo. Nyt toistaiseksi kuitenkin rakentelen noita ristikkoaitaelementtejä, aitaa kun täällä noiden koiruuksien takia tarvitaan vähän siellä sun täällä.


Nyt on ollut niin kylmää, että mikään ei oikein kasva. Rikkaruohot rehottavat toki, mutta hyötykasvit selkeästi kärsivät näistä tällaisista keleistä.

Onneton tohelo kun olen, otin ja istutin tomaatitkin jo avomaalle. Niin ja sitten tuli suunnilleen räntää. Peittelin ne hallaharsolla, saas nähdä kuinka moni niistä selviää.Muutaman pavunkin ehdin jo istuttaa, no eivät ne ihan kuolleita vielä ole. Sipulit vasta vähän kurkistavat mullasta, eli myöhässä ovat edellisvuosiin verrattuna.

Kasvilaatikoissa kasvaa tänä vuonna purjoa, valkosipuleita, punasipuleita ja pinaattia. Pinaatti ja sipuli ovat kumppanuuskasveja, joten istuttelin niitä nyt sitten rinnakkain. Eilen tyhjennettiin kasvihuonetta ja paiskattiin kasvihuoneessa ollut laatikko tuonne pellonreunaan toisten laatikoiden seuraksi. Vähän jouduttiin sitä korjaamaan, kun siitä oli muutama lauta lahonnut. Ajattelin virittää siitä kannellisen kylmälavan, jahka kerkiän.Ainoa kunnolla kukkiva kasvi tällä hetkellä täällä on juhannusruusu.
Se sitten tänä vuonna kukkii todella runsaasti. No, ihan kiva, että edes joillekin nämä kylmät kelit passaa.

2 kommenttia:

  1. No niin, siellähän alkaa näyttää tosi kivalta:) Tämä viileys näköjään aiheuttaa melkoista jumimista kasvien kasvussa ja nuppujen aukeamisissa.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tuo jo vähän enemmän kasvimaalta näyttää kuin viikko sitten. Vielä vaan ihan älyttömästi ois tekemistä.

    Ihan hirvittää kun tosiaan mikään ei kasva tai edes idä. Ei edes kasvihuoneessa. Kummallinen alkukesä. Toivottavasti muuttuu edes vähän paremmaksi :)

    VastaaPoista