torstai 5. kesäkuuta 2014

Yrttejä siellä ja yrttejä täällä.. joka puolella yrttejä

Tämän vuoden kasvi näyttäisi nyt sitten olevan rosmariini. Niitä on muutama tullut hankittua/kasvatettua. Kasvilaatikon nurkassa kasvelee nyt yksi melkoinen jötikkä.Pari muuta odottaa vielä ruukussa, että saisin ne istutettua loppusijoituspaikkaansa.


Nämä kaksi ostin Ikeasta (!!). Olivat sen verran halpoja ja mielenkiintoisen näköisiä (en tuota lamoavaa rosmariinia ole aikaisemmin missään nähnytkään) joten pakko oli ottaa. Meinaan jos tuollaisen valtavan pehkon rosmariinia saa alle vitosen per purkki, pakkohan niitä on ostaa - ihan pakko. Mietiskelin tuossa, että josko sitä nyt tänä vuonna viimeinkin saisi rosmariinitkin säilymään talven yli hengissä. Suunnitelma olis jo - täytyy rakentaa niille oma koti.

Kuvassa taustalla laatikon toisessa osassa muuten on sitten muutama rivi retiisejä. Niitä en ole kasvattanut vuosikausiin, mutta nyt innostuin laittamaan niitäkin muutaman rivin kasvamaan.

Muut yrttiviljemät ovat vielä kasvihuoneessa. Tämän aamun kehnot valaistusolosuhteet estivät kuvien ottamisen, eli palaan niiden osalta asiaan myöhemmin. Mutta sieltä nyt löytyy vähän kaikenlaista: neljää eri variaatiota basilikasta, kolmea erilaista timjamia, lipstikkaa ja sen semmoista. Eli ainakin yrttipuolella homma hallussa tänävuonna..

2 kommenttia:

  1. Helteinen tervehdys itäisestä Suomesta! Jännä tuo lamoava rosmariini. Minulla oli talvehtinut ilmeisesti oregano, en ainakaan muuksi sitä tunnista.

    VastaaPoista
  2. Kiitti helleterveisista! :) Täällä melkein Itä-Suomessa piisaa hellelukemia myös, nyt juuri ja tällä hetkellä kymmentä vaille kahdeksan aamulla mittarissa on +22 - ihanaa se on kesä ny!

    Täällä talvehti oregano kerran myös, tai ainakin niin luulen, en minäkään sitä muuksi tunnistanut - pitäisi varmaan laittaa nimilaput niin, että nekin talvehtii lukukuntoisena.

    VastaaPoista