tiistai 29. maaliskuuta 2011

Pakkaset paukkuu

Kevään tulo näyttäisi ottaneen takapakkia ja rutkasti nyt viime päivinä. Pakkasta on ollut 15-20 astetta yöllä ja aamuisin. Tosin lämpötila nousee päivän mittaan tuonne nollan korville ja auringossa jopa plussan puolellekin. Mutta silti taaksepäin on menty, viime lumisateen jälkeen lumitilanne on suunnilleen sama kuin pari kolme viikkoa sitten ja järvikin vetäytyi takaisin jäähän.Tuolla on joen suussa enää muutaman kymmenen metrin sula paikka. Joutseniakaan ei ole pahemmin näkynyt. Eilen ne tosin piipahtivat nukkumassa tuossa jäällä, mutta katosivat sitten taas jonnekin, ilmeisesti isompaan sulapaikkaan.


Viime päivinä täällä on lumitöiden lisäksi otettu melko leppoisasti, mitään ihmeellistä ei ole saatu aikaan. Viime kylvörupeaman tuloksena tosin on taas melkoinen määrä ruukkuja, jotka on ripoteltu täällä pitkin huushollia. Alkaa ruukunpaikat jo loppua, mutta sehän on tuttua jo viime vuodesta. Kylvin vielä uuden satsin munakoisojakin, ne edelliset kun eivät kolmeen viikkoon osoittaneet minkäänlaisia elonmerkkejä. Nyt sitten nämä uudet laitoin patterin päälle olohuoneeseen.

Munakoiso on siitä kumma kasvi, vaatii melko korkean lämpötilan itääkseen. Lajikkeestakin tuo itämislämpötila riippuu ja näistä mitä minulla nyt on, en suurimmasta osasta osaa sanoa sitä enkä tätä. Tilasin nimittäin virolaisesta Seemnemaailm -verkkokaupasta tuossa vuodenvaihteessa kaikenmaailman siemeniä kokeiltavaksi. Siihen erään jonka tilasin, kuului myös kolme eri munakoisolajiketta. Siemenpusseissa on tekstit venäjäksi. Kiva. Oma venäjänkielen taitoni on kyllä sitä luokkaa, että ei ihan tuollaista tekstiä pysty ymmärtämään - välttämättä. Yritin löytää nuo samat siemenet sieltä kaupasta eilen, heillä kun on selostukset lajikkeista myös siellä - venäjäksi. Olisi niin helppo heittää teksti Googlen kääntäjään, ja saada ne kylvö/istutus/hoito -ohjeet sitä kautta. Vaan kuinka ollakaan, ei näitä samaisia siemeniä enää siellä kaupan ole, joten nyt sitä vaan mennään mutu-tuntumalla. Harmi, että venäjänkielen sanakirjanikin on pääkaupunkiseudulla. Ai miksi en käytä Online -sanakirjoja? No kun ei ole kyrillisiä aakkosia koneessa, pitäisi asentaa ja sitten senkin jälkeen se menisi etsimiseksi, kun ei tiedä missä mikäkin kirjain näppiksessä on - kun ei ole sitä kyrillistä näppäimistöäkään.

Jänis pahalainen oli tuossa käynyt sotkemassa lintujen kauralyhteet ja pistämässä tuon ruokintapaikan sisustuksen uusiksi. Olkia on nyt vähän joka puolella, jäniksen papanoista puhumattakaan. En tuosta niin pahaa tykkäisi, mutta kun tuo koira pentele rakastaa niitä papanoita. Syö ne suihinsa heti kun vaan näkee, ja sitten on mahastaan kuralla muutaman päivän. Siinä mielessä ei ollenkaan hyvä juttu tuo.

1 kommentti:

  1. Juu, meillä oli tänäaamuna 17 astetta pakkasta. Mut eiköhän se kevät siitä tulene.

    VastaaPoista