lauantai 12. maaliskuuta 2011

Lumisadetta ykkösvyöhykkeellä ja aurinkoista nollakeliä nelosvyöhykkeellä

Meikäläisen reissu Pääkaupunkiseudulle kesti parisen viikkoa ja rapiat. Matkan aikana tuli vierailtua paikallisessa sairaalassa kahteenkin otteeseen. Olin varautunut siihen, että mahdollisesti joudun viipymään pitempäänkin, mutta jostain kumman syystä asiat sujuivat melkoisen vauhdikkaasti. Maanantaina siis kävin sairaalan polilla lääkäriä jututtamassa. Varasivat heti ajan kiireellisenä ultraäänikuvaukseen, eli keskiviikkona jo sitten piti mennä takaisin tutkittavaksi ja hutkittavaksi. Sitten odoteltiin viikko, että lääkäritäti soitti ja kertoi kuvausten tulokset. Sitten soitosta kului kolme päivää ja postiluukusta tipahti kirje, jossa olikin sitten jo leikkausaika. Että semmosta kiirettä piti.

Heti kun kelit antoivat myöten - en millään halunnut lähteä räntäsateeseen ajelemaan - lähdettiin sitten matkaamaan kissojen ja koiran kanssa takaisin tänne nelosvyöhykkeelle.

Ajokeli oli vallan mainio, tiet olivat sulat ja jopa suurimmaksi osaksi kuivatkin.


Nelosvyöhykkeellä sitten odotti miellyttävä auringonpaiste.

Edellisen pääkaupunkireissun jälkeen jo huomasin, että nuo eläimet ovat varsin tyytyväisiä paikanvaihdokseen, ja niin ne olivat nytkin.


Gizmo suorastaan hykertelee aina kun tänne pääsee. Kaikenmaailman konnankoukut pitää tehdä heti ja reviiri merkitä puskemalla. Sitten voikin jo istahtaa hetkeksi tarkkailemaan talon touhuja.

Ronja kaivaa aina ensin kätköistään lelunsa ja puoliksi pureskellut puruluunsa.


Hetken aikaa hössötettyään Ronja-neitikin rauhoittui lempipaikalleen ihmettelemään maailman menoa.

Siinä vaiheessa kun eläimet rauhoittuvat, kuka mihinkin alkoi meikäläisellä lämmitysrumba. Kun en ole paikalla täällä, pidän talossa vain peruslämmön. Lämpötila täällä sisällä oli +8 astetta, kun tultiin. Ihan siedettävä lämpötila, mutta asumiseen ehkä hiukkasen liian pieni. Onneksi on puita liiterillinen, kyllä niitä kelpaa poltella. Ainoa haittapuoli tietysti on se, että ihan kuumaksi ei uunia voi lämmittää, jos se on ollut viikkotolkulla kylmänä. Eli hiljaa hyvä tulee, tässäkin tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti