maanantai 28. maaliskuuta 2011

Sunnuntaikivaa ja shoppailua & maanantaimarinaa ja murjotusta

Mies tuli tänne nelosvyöhykkeelle lauantaina melko suuri tavarakuorma mukanaan. Itsehän en sieltä pääkaupunkiseudulta juuri mitään pystynyt tuomaan, kun muutama viikko sitten tänne ajelin. Minulla on perheen isoin auto, mutta nuo lemmikit kun kulkevat aina mukanani, auto tulee jo pelkästään niistä aika täyteen.

Eilen sitten päätettiin ottaa ja lähteä vähän shoppailemaan. Meiltä täältä on viitisenkymmentä kilometriä lähimpään isohkoon kaupunkiin. Tällä tuppukylällä ei montaa kauppaa ole, ja niissäkin vähissä on hinnat pilvissä. Eli aina sopivan tilaisuuden tullen ja silloin kun on tarpeeksi ostoslistalla, matkustamme päiväksi tuonne ison kaupungin liepeille ostoksille. Nyt ostosreissua rajoitti jonkin verran se, että kaikki kaupat eivät tuolla olleetkaan sunnuntaina auki. Olin varautunut mm. ostamaan muutaman laastipaljun - niitä mustia uusiomuovista tehtyjä. Vaan eipä ollut kauppa auki, joten jäivät hankkimatta.

Pysähdyttiin siinä sitten Kodin Terraankin. Tämä kauppa on ihan kohtuukokoinen Kodin Terraksi. Joskus se tuntuu jopa vähän liiankin isolta, varsikin kun nyt jouduttiin kiertämään ihan koko kauppa puoleentoista kertaan, ennen kuin löydettiin mitä etsittiin. Oltiin nimittäin hakemassa muovisia pvc-putkia. Sellaisia muoviputkia, joita käytetään sähköasennustöissä. Kun niitä sitten viimein löytyi, ostin tusinan. Kahden metrin mittaisia, läpimitaltaan parisenttisiä putkia. Kappalehinta oli alle kaksi euroa. Muutama mutkaliitinkin tuli otettua siinä samalla. Ja sellainen muoviputken taivutusjousi, joilla niitä putkia voi taivuttaa helposti.


Niin, ei täällä sähkötöihin aleta, niistä putkista rakennetaan kasvatustunneli kunhan maa on lumeton. Ja jos ensimmäinen prototyyppi on hyvä - putkia sitten haetaan vaan lisää. Kustannuksethan tällaiselle ovat minimaaliset, verrattuna niihin tunnelikasvihuoneisiin, joita myydään valmiina kaupoissa.

Ja tietysti, siementelineiden ohi ei päässyt pysähtymättä. Tarttui sieltä mukaan pari pussia kurpitsan- ja meloninsiemeniä.

Nyt kun on tiedossa ainakin yksi muovitunneli, uskalsin ostella noita melonejakin. Luulisi tuonne tunneliin saavan ihan kunnon kasvuolosuhteet niillekin.

Käytiin siinä samalla reissulla sitten myös paikallisessa Lidlissä, sieltäkin otin siemenpussitelineestä muutaman pussin papuja ja joitain yrttejä. Nyt täytyy sitten jo vihdoin ja viimein varmaan lopettaa se siemenien ostelu, enhän noita kohta ehdi edes kylvämään.

Tänä aamuna herättiin sitten aivan mahdottoman lohduttoman näköiseen ilmaan. Taivas oli tasaisen harmaa, sitä ällöttävän rumaa keskiharmaan sävyä, jota ei mielellään taivaanrannassa katsele. Ei paljon auttanut kesäaikaan siirtyminen, ei sitä ainakaan missään huomannut, kun oli niin hämärää jo heti aamusta. Mieskin joutui lähtemään aikaisemmin, sään takia. Osa taimistani sitten matkustaa parasta aikaa ukkokullan matkassa Pääkaupunkiseudulle. Ja täällä ollaan jo kyynärpäitä myöten mullassa istuttelemassa lisää. Tämä seuraava satsi sitten matkustelee ensi kuussa meikäläisen mukana sinne pääkaupunkiseudulle myös. Saas nähdä koska saadaan ne sitten raijattua tänne nelosvyöhykkeelle takaisin.

Koira pahalainen ei näytä nyt toipuvan yhden laumanjäsenen lähdöstä ollenkaan. Murjottaa tuolla eteisessä ja vinkuu niin vietävästi. Saisi kyllä kohta jo lopettaa, alkaa hiukan moinen käytös jo hermostuttamaan.

Huonosta säästä huolimatta lintulaudalla on käynyt kuhina. Tänään näin sellaisenkin ihmeen, jota en aikaisemmin ole ikinä edes kuvitellut näkeväni: Neljä käpytikkaa laudan lähistöllä samaan aikaan. Neljä on mielestäni aika paljon. Normaalisti niitä tuossa kun on kerrallaan vain yksi.

Täällä sitä vaan nyt sitten pidetään lumisadetta ja katsellaan elokuvia. Mitään muuta ei oikein tällaisessa säässä huvita tehdä. Saisi se kesä tulla jo…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti