lauantai 29. elokuuta 2015

Hei me lennellään...


Ei tarvittu kuin muutaman päivän lämpöputki kun puutarhan valtasivat kaikenmaailman öttiäiset ja öhkömönkiäiset. Ja niitä oli paljon!

Neitoperhosia lenteli siellä sun täällä, en koskaan ole näitä nähnyt niin paljon kerralla.


Pitihän heistä kuvia ottaa, kun on uusi ja hieno kamerakin.

Kurpitsan kukissa kävi vallan mahdoton kuhina.


Yhteen kukkaan oli ahtautunut kymmenkunta kimalaista. Kovasti touhusivat sulassa sovussa. Ei tässä pihapiirissä kovin montaa kukkivaa lajia enää tähän aikaan vuodesta ole, mutta sopu sijaa antaa, toivottavasti saivat kaikki riittävästi ravintoa kuitenkin. Kuvaa yritin ottaa, ei onnistunut, kun kamera ei suostunut moiseen tarkentamaan, liikaa oli liiketta tai jotain.
Sitruunaperhoset olivat tänä vuonna ujoja. Yksikään ei suostunut siipiään aukaisemaan ja kuvaajaa tietty harmitti. Mutta piti kuitenkin edes yksi kuva ottaa ja eipä tuostakaan hassumpi tullut.
Tänä vuonna ei ampiaisia ole juurikaan ollut. Yleensähän niitä elo-syyskuussa on ihan riesaksi asti. Nyt ilmeisesti kelit eivät heille ole otollisia olleet.Kukkakärpäsiä sen sijaan löytyi. On tuokin yläkuvassa oleva kyllä melkoinen vesseli. Äkkiseltään sitä luulisi ampiaiseksi, mutta tarkemmin kun katsoo, niin kyllähän se kukkakärpänen on, ei siitä mihinkään pääse. Vallan viehättävän näköinen otus tuokin.

Kasvilaatikostani löysin horsmakiitäjän toukankin. En siitä sitten kuvaa heti ottanut ja kun parin tunnin kuluttua menin kuvaamaan, oli otus jo poistunut paikalta. Nyt harmittaa. No ehkä ensi kerralla sitten…

Kameran ulkoilutus jatkuu… aina kun keli antaa myöten. Tässä harjoitellessa sitä löytää valokuvaamisen ilon uudelleen. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti