torstai 13. elokuuta 2015

Ai mikä kesä?

Puutarhaton, olisi vastaus tuohon otsikon kysymykseen. Että ihan aikuisten oikeesti **tuttaa. Suurin osa kasvatetuista ja ostetuista taimista meni sitten kompostiin, siemenperunoita myöten. Laskeskelin, jotta tuli tuosta taloudellista tappiotakin lähemmäs satasen verran, kun ei sitten saanutkaan mitään maahan. Puutarhasuunnitelmat menivät siis kaikin puolin ihan /ceelleen. Puutarha huutaa eioota ja kasvaa rikkaruohoja. Tässäpä syy siihen miksi tämä blogi ei tänä kesänä ole päivittynyt. Ei kertakaikkiaan ole ollut mitään mistä kertoa.

On tuolla nyt elokuussa jo 1/3 kasvimaasta käännetty käsin, lapiolla ja puutarhajyrsimella ihan omin pikku kätösin, mutta siinä vaiheessa kun tuo työ saatiin tehtyä oli aivan liian myöhäistä laittaa mitään kasvamaan. Heräilin melko myöhään maanmuokkakseen, tai siis sen puutteeseen. Siinä sitten enää mitään ollut tehtävissä…

Tässä nyt ukkokullan kanssa tehtiin vastaisuuden varalta sotasuunnitelma. Käännetään tuo **keleen maapläntti vaikka haarukalla, neliösentti kerrallaan jos se ei muuten onnistu, tai siis kyllä tämä ihan oma letkaukseni oli, mitäpä mies tuohon muuta voi sanoa kuin että joo, jos kerran olet sitä mieltä…. :D

Yritin pelastaa ainakin osan kurpitsan ja avomaan tomaatintaimista.



Tuolla niitä kasvaa nyt saunakammarin ikkunan alla ruukuissa. Ei paras mahdollinen ratkaisu mutta muutakaan en tässä keksinyt. Tuskin ehtivät satoa antaa, mutta onpahan ainakin jotain yritetty.

Kovin on ollut sateista koko kesän ajan, mutta koska nuo ruukut ovat tuossa seinänvierustalla lipan alla, olen niitä säännöllisesti joutunut kastelemaan. Eli on sentään jotain puutarhailun tapaista aktiviteettia ollut.

Hedelmäpuut tänä vuonna näyttäisivät voivan tosi hyvin.
Ostin pari omenapuuta tuossa keväällä ja yksi niistä tekee heti ensimmäisenä vuonna kaksi omenaa. Huippua.

Eivät ne kummoisen näköisiä ole, mutta aika hyvin tuollaiselta metriviiskymmentä ja risat puulta.

Päärynäpuu kukki keväällä vallan mallikkaasti.



On siellä kaksi tulossa. Ensimmäiset tuosta puusta. Ensi vuonna varmaan sitten enemmän, toivottavasti.

Ei vaan, kai se on kaivettava kuokka ja lapio esiin ja lähdettävä tuonne pellolle maata kääntämään (ai miksi näin syyspuolella - no siksi, että on helpompi sitten käsin kääntää ensi keväänä…). Ja onpahan sitten miehellä hommaa puutarhajyrsimen kanssa, kun tänne seuraavan kerran tulee. Itse en sitä vehjettä pysty käyttämään.


2 kommenttia:

  1. Tätä puutarhahommaa ei yksinkertaisesti voi ottaa kovin vakavasti. Liian paljon tekijöitä, joihin ei voi itse vaikuttaa. Menee vielä loputkin vähäisestä mielenterveydestä. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä tää tästä :D.
    Ensi vuonna sitten uudestaan.. Kävin jo katsomassa puutarha traktoreita, josko sitä vaikka sellaisen....

    VastaaPoista