torstai 27. elokuuta 2015

Inhokki no 3

Tässä tontilla leviää muutama inhokkikasvi. Lupiineista onneksi on päästy melkein eroon. Jättipalsamia kyllä riittää vaikka naapureille jakaa. Ja joka syksy täällä onkin palsaminkitkentäpäivät. Onneksi jättipalsamilla ei kovin kummoisia juuria ole, joten ne on kohtuullisen helppo kiskoa juurineen maasta.

Kaikkein ärsyttävin on kuitenkin”elämänlanka”. Oletettavasti kasvin oikea nimi on karhunköynnös, mutta näitä tämäntyyppisiä kai yleisesti kutsutaan elämänlangoiksi. Sitä täällä riittää, aina välillä tuntuu siltä, että mitä enemmän sitä yrittää poistaa sitä sitkeämmin se leviää.

Tuo pahalainen todellakin leviää kuin tauti. Tukahduttaa alleen kaiken.Muutama vuosi sitten laitettiin pihan perälle 150 cm korkea aita. Eipä tuolla enää juuri aitaa köynnöksen alta näy. On muuten todella vaikea hävitettävä tuo. Ei tahdo oikein mikään tehota. Alkaa keinot loppua sen kanssa, siihen kun ei edes näköjään myrkytkään tehoa. Roundup purkin ostin, vaikka en yleensä myrkkyjä käytäkään. Vaan eipä tehonnut ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti